Heta sexet i "Dallas" visades inte i Sverige

avJoni Nykänen, Anton Assarsson

TV

Tittarna fick inte se Texas-sexet - bortklippt i USA

1 av 4 | Foto: AP/TNT
Det nya ”Dallas”-gänget.

"Dallas" drog miljonpublik i går. Men en sak fick tittarna inte se.

Den heta sexscenen mellan karaktärerna Chris Ewing och Rebecca Sutter klipptes bort i den svenska versionen.

– Det vi visar är en redigerad version av "Dallas", säger Helena Forsman på TV4.

Den internationella versionen av tv-serien "Dallas" som sänds i TV4, med premiär igår kväll, är omkring åtta minuter kortare än den amerikanska versionen från kanalen TNT.

– Det vi visar är en redigerad version av "Dallas" för kommersiell tv som är levererad till oss av Warner Bros, säger Helena Forsman, programchef för utländska inköpta program på TV4.

Inte avgörande för handlingen

Flera scener, däribland en sexscen mellan Chris Ewing (Jesse Metcalfe) och Rebecca Sutter (Julie Gonzalo), saknas.

– TV4 har inte redigerat på något sätt. Jag vet inte vad WB har för anledning att ta bort scenen och kan inte spekulera i det. Men jag tror att den är bortredigerad för att den inte är avgörande för handlingen. Alla nyckelscener finns kvar, säger hon.

J.R planerar nakenchock

Frågan är vad de svenska tv-tittarna kommer missa i framtida avsnitt. Larry Hagman, 80, som spelar skurken J.R, flaggar nämligen för en nakenchock av det mer seniora slaget.

– Som J.R får jag lov att släppa loss odjuret. Och nu gläder jag mig åt min första nakenscen, säger han till amerikanska TV Guide.

J.R:s nakenscen är ännu inte inplanerad. Men efter de tio avsnitt som redan spelats in räknar Hagman med ännu en säsong. I jämförelse med den tidigare kanalen CBS som sände Dallas är den nuvarande kanalen betydligt mer frisinnad.

– Allt kan hända. Och jag hoppas också att J.R. och Sue Ellen gifter sig en tredje gång, säger han.