Jessica hade inte sovit på två nätter

avMalin Collin

Togs ut ur huset Paret Rickard Andersson och Ebba Berglund lämnade ”Big brother” i söndags. I går blev Jessica Karlén den tredje deltagaren som fick lämna ”Big brother”.

”Big brother” har knäckt ännu en deltagare.

I går togs Jessica Karlén, 22, ur huset.

– Hon var inte i rätt skick att fortsätta programmet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Det var i går som Jessica Karlén började uppföra sig förvirrat. Hon hade inte sovit på två nätter inne i ”Big brother”-huset.

– Det finns maffia här inne. Vissa som är här är skådespelare och så delar de ut ledtrådar. Som i går när vi fick cigaretter. Det röda står för goda och de blå för onda, sa hon innan hon tvingades lämna huset.

Förd till sjukhus

”Big brother”-produktionen fattade beslutet i går eftermiddag.

– I samråd med psykologen gjorde vi en bedömning att hon inte mådde bra. Hon var inte i rätt skick att fortsätta. Hon får den hjälp hon behöver nu, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Jessica Karlén var den tredje personen som tvingades lämna ”Big brother” på tre dagar.

I lördags valde produktionen att ta ut Rickard Andersson, 27 och hans flickvän Ebba Berglund, 24. Rickard Andersson hade då betett sig förvirrat och talade osammanhängande.

Nu vårdas han på sjukhus, bekräftar hans mamma Jadwiga Andersson.

Porseryd.

– Det är en påfrestande miljö. Det är inget snack om den saken, säger Pelle Porseryd.

Nu är produktionen vaksam för att undvika att det händer igen. Psykologer och läkare bedömer om en deltagares hälsa är i fara.

– Det här visar på att våra säkerhetsrutiner fungerar och gör att man är ännu mer på tårna. Man inser att det här kan inträffa både en och två gånger, säger han.

TV11 anser inte att några missbedömningar har skett i rekryteringen.

”Gör allt vi kan”

– Man kan aldrig förbereda sig på hur någon kommer att reagera. Vi gör allt vi kan för att förbereda dem, de får träffa psykologer och läkare flera gånger om, säger Porseryd.

De deltagare som behöver psykologhjälp efter programmet erbjuds det av TV11.

– Vi kommer aldrig att lämna någon som vi anser behöver vårt stöd.

ARTIKELN HANDLAR OM