Idolernas stora revanschkväll

TV

Förra veckan sågades de.

I går fick Linni, Robin och Moa sin revansch.

– Det har inte varit hjärta bakom mina framträdanden innan, säger Robin Stjernberg.

Förra veckan var ett magplask för flera av "Idol"-deltagarna. Linni Barresjö, 16, Robin Stjernberg, 20 och Moa Lignell, 17, var några av de som inte fick lovord av juryn.

Men i går vände det.

– Jag har tänkt till lite och fått lite mer jävlar anamma. Någonstans fanns det och behövde bara få fram det. Jag har varit Moa innan och nu behövde jag bli en artist med lite attityd. Det kändes äkta och jag är nöjd, säger Moa Lignell direkt efteråt.

Även Linni Barresjö som tappade texten tre gånger förra veckan gjorde en hyllad comeback.

– Motgångar gör mig starkare. Jag måste få relatera till saker. Det är då jag kan ge allt. Jag måste sjunga något som betyder något för mig och det gjorde jag i kväll. Jag vet inte varför jag tappade text sist, det är ett okänt fenomen, säger hon.

Robin Stjernberg har hela tiden gjort proffsiga framträdanden, men nu avslöjar han att det inte har funnits hjärta bakom hans prestationer, något som har fått honom att må dåligt.

– Jag hade ett möte med "Idols" artistansvariga i tisdag. Hon tog mig åt sidan och sa att hon inte kände igen mig. Jag tänkte för mig själv att jag var tvungen att reflektera över vad det är som händer och vad jag gör, säger han.

”Har varit ledsen”

Han menar att han har känt en konstig press under "Idol"-säsongen.

– Jag har varit ledsen och har velat prestera hela tiden. Sedan har jag läst kommentarer om att folk inte gillar mig. Då har jag bara velat göra ännu bättre i från mig, säger han.

I tisdags kväll bestämde Robin sig för att stänga av tv:n och datorn och reflektera över sin situation.

– Jag började tänka efter vem jag var innan jag kom till "Idol". Det var en skitjobbig kväll. Jag sög in allt som har hänt under hela tiden, kompisarna som har åkt ut, recensioner, folk som har skrivit saker om mig, säger han och fortsätter:

– På onsdagen insåg jag att jag ville göra det här med hjärta. Då tänkte jag på en väldigt personlig grej som jag har gått igenom. Jag vill inte säga vad det är, men det är väldigt hjärtskärande.

När Robin Stjernberg gick av scenen efter sitt framförande i går var han nöjd.

– Jag tänkte att jag skiter i om jag åker ut, för jag var mig själv för första gången. Det kändes så äkta och så ärligt och jag blev rörd och stolt över mig själv. Det låter konstigt, men det var så.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol