Let’s dance

Scott fick blackout

Av: 

Lina Berggrén

Klas Granström

TV

Nervositeten knäckte boxningsstjärnan

Nerverna höll inte för George Scott. Trots att allt funkat på genrepet så stod det still i huvudet i sändningen.

– När jag kommer ut från de där sista tre trappstegen så bara smäller det till, säger George.

George Scott fick en blackout mitt under direktsändningen i TV4 när han skulle dansa. Senare röstades han ut ur Let’s dance.
George Scott fick en blackout mitt under direktsändningen i TV4 när han skulle dansa. Senare röstades han ut ur Let’s dance.

Det blev George Scott, 42, som åkte ur ”Let’s Dance” i går. Inför fredagens tävlingsmoment så kändes allt bra. George och danspartnern Maria Karlsson hade tränat hårt på sin rumba och kunde stegen - men under direktsändningen i TV4 så hände det som inte får hända.

– Jag fick blackout, säger han.

”Skönt att kliva ut”

Även juryn kommenterade George nervositet och gav honom låga betyg, tre fyror och bara en femma. Det är både en lättad och besviken George som pratar med Nöjesbladet efter programmet.

– Vi har blivit ett härligt gäng här, det kommer jag sakna. Samtidigt är det skönt att kliva ut, att gå igenom det här varje fredag är jobbigt.

Trots att George både blivit världsmästare och OS-medaljör och boxats inför mycket publik och tv-tittare, så har det aldrig tidigare hänt att han helt glömmer vad han ska göra.

Mental coach

–Nej, nej. Om man skulle bli så nervös att man får blackout i boxning så hade man fått lägga ner, menar han.

I efterhand menar George att han borde haft någon att prata med inför tävlingen. Någon som hade kunnat hjälpa honom kontrollera sina nerver. Det hade kunnat rädda honom.

– En mental coach hade nog varit bra. Jag har aldrig behövt det i boxningen, eller ens tänkt på det, men jag hade behövt koppla bort allt annat här, som jag kunde göra i ringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Let’s dance

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance