Anna Ankas nya topplön: 2,1 miljoner

TV3 ger supergage för nya showerna

Nöjesbladet kan avslöja Anna Ankas drömlön från TV3.

300 000 dollar eller drygt 2,1 miljoner kronor.

– Kompetens motsvarar inte inkomst, säger Anna Skipper, programledare för ”Du är vad du äter” i samma kanal.

Efter succén med ”Svenska Hollywoodfruar” låg Anna Anka, 38, i hårda förhandlingar med TV3 för en fortsättning i kanalen.

Samtidigt ville TV4 ha med henne i ”Let’s dance”.

Nu kan Nöjesbladet avslöja hur mycket kampen kostade TV3.

Anna Anka får 300 000 dollar av TV3, drygt 2,1 miljoner kronor, för programmen ”Anna Ankas jul”, ”Anna Anka PA” och sin medverkan i den nya omgången av ”Svenska Hollywoodfruar”.

”Lagt ribban för andra”

– Det är jäkligt bra pröjs. Jag vet att det inte är många av oss som jobbar i svensk tv som tjänar de pengarna, säger Tomas Cederlund, som tillsammans med Simon Davies är aktuell med inredningsprogrammet ”Simon & Tomas” i TV3.

Är hon värd pengarna?

– Till viss del, jag vet inte, jo, det är hon väl, hon har ju dragit jäkligt mycket tittare till kanalen. Men nu har hon väl lagt ribban för alla andra då, säger Tomas Cederlund.

Anna Skipper, 41, programledare för ”Du är vad du äter” i TV3, menar också att Anna Anka får väldigt bra betalt.

– Att vara känd i Sverige innebär inte att man tjänar pengar, om man inte heter Anna Anka. När jag hör det där vill i alla fall jag ha bättre

betalt. Kompetens motsvarar inte inkomst, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Anna Anka för en kommentar utan att lyckas. Precis efter att förhandlingarna var klara i november sa hon till Nöjesbladet att TV3 skulle bli ”bankrutta”.

– De sitter säkert och är vita i ansiktet, men jag sa ”ni har ju tjänat många miljoner på mig i Svenska Hollywoodfruar och ni måste dela kakan med mig”.

”En fair deal”

På TV3 vill man inte kommentera några siffror.

– Våra ekonomiska uppgörelser kommenterar vi aldrig i press. Vi har gjort en deal med Anna som vi tycker är fair och som hon förhoppningsvis också tycker är fair. Det är allt som är viktigt för oss, säger Anders Knave, programdirektör.

Men hur vita är ni i ansiktet?

– Anna har en förmåga att uttala sig färgstarkt som vi vet från ”Svenska Hollywoodfruar” och olika citat i tidningar. Då får man åter igen säga att detta ligger i linje med hennes sätt att uttala sig.

Publisert: