Dokustjärnorna fast i flygdrama

TV

"Han skrek att han skulle döda någon"

En förvirrad och blodig man försökte slita upp flygplansdörren under "Beach Club Goa"-gängets färd till Indien.

Stefan Sahlin från "Villa Medusa" ingrep - och hyllades efteråt av flygkaptenen.

Foto: "mannen blev galen" Dokusåpaprofilerna var på väg till inspelningarna i Indien när en man försökte öppna flygplanets nödutgång. Stefan Sahlin från ”Villa Medusa” grep in.

De tolv dokusåpaprofilerna som ska tävla i TV3:s nya storsatsning "Beach Club Goa" hade någon timme kvar på sin flygfärd till inspelningslandet Indien.

Plötsligt börjar en indisk man i 40-årsåldern att bete sig onaturligt på planet.

- Han började blöda, blev galen och fick för sig att han skulle öppna nödutgången på 10 000 meters höjd, säger TV3:s presschef Max Lagerbäck.

"Villa Medusa"-profilen Stefan Sahlin fortsätter:

- Det var overkligt. Mannen, som troligen slog i ansiktet i dörren när han försökte hoppa ut, började skrika "jag ska döda någon". Alla reste sig upp och blev jätteoroliga.

Lugnade ner sig

Enligt Stefan Sahlin lyckades ingen ur personalen få ordning på situationen.

- Jag kände att någon måste ta tag i det här, så jag gick fram till mannen och presenterade mig. Jag frågade om han hade lust att lyssna på mig en stund.

Efter ett långt samtal lugnade mannen ner sig. Men oron i planet fanns kvar.

- Kaptenen kom fram och sa att jag måste binda mannen om han fortsätter. Det fanns inget rep men kaptenen sa att jag fick ta hörlurarsladdar.

Något mer ingripande behövdes dock inte. Mannen satt lugnt i sin stol resten av resan.

- Efteråt kom kaptenen fram till mig. Han skakade hand och tackade för en suverän insats. Jag blev jätterörd, säger Stefan.

Den förvirrade mannen togs senare om hand av de indiska myndigheterna.

- Det var mycket poliser och vakter på plats när vi landade, säger Stefan. Det är ju livsfarligt att bete sig som han gjorde.

Fredrik Svedjetun