Gunilla Persson: ”Ska slå klackarna i taket”

avJoni Nykänen, Natalie Demirian

Här laddar kändisarna upp inför "Kristallen”-galan

Foto: Hollywoodglamour på Kristallen-galan. ”Jag ska slå klackarna i taket”, säger Gunilla Persson (i mitten)

Nu är det dags för den elfte upplagan av ”Kristallen”-galan.

Stjärnorna trängs på röda mattan och har höga förväntningar på kvällen.

– Jag tror ingenting om mina chanser. Men det är jätteroligt att vara här, säger Mia Parnevik, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet.

Kändiseliten träffas, trivs och hyllar årets tv-succéer. Det är en stjärntät kväll på ”Kristallen” som i år anordnas på Stockholmsmässan i Älvsjö av TV3. Där ska tv-årets bästa utses.

Förväntningarna är höga när prisregnet sätter igång.

– Jag har förväntningar på ”Så mycket bättre” och David Hellenius för att jag tycker att han är fantastisk, säger Carola Häggkvist, som är inbjuden gäst och sprider stjärnglans.

”Mina idoler”

Sanna Nielsen vågade inte ens tänka på sina chanser att vinna i kategorin Årets kvinnliga programledare för ”Melodifestivalen”.

– Det är härligt att bara vara nominerad. Kvinnorna som är med i den kategorin är mina idoler, säger hon, och syftar givetvis på Carina Berg, Christine Meltzer, Gry Forssell och Malin Gramer.

”Historieätarna”-profilen Lotta Lundgren närvarar också.

– Jag vågar inte ha några förväntningar. Men jag ska försöka ha en trevlig kväll.

Senare blir det efterfest. Och 2013 försvann din Kristallen. Hur ska det gå i år?

– Ja, det var under oklara omständigheter som den försvann. Vi får se om det kan bli en till som också kan försvinna. Det vet man inte, säger Lotta Lundgren. ”Historieätarna” är nominerad i kategorin Årets livsstilsprogram.

Maria Montazami gick också på röda mattan. Hennes kollega från ”Svenska Hollywoodfruar” är nominerad i kategorin Årets tv-personlighet.

– Jag hoppas att turen ligger på hennes sida och jag håller tummarna för att hon ska vinna för jag vet att hon kommer att bli överlycklig, säger Maria Montazami.

Gunilla Persson: ”Slå klackarna i taket”

Gunilla Persson var festsugen och sa:

– Jag är här för att ha roligt och verkligen slå klackarna i taket och knyta nya kontakter. Så jag är här för att ha roligt, men naturligtvis för att vinna också. Jag har inte förberett ett tal, så om jag vinner kommer det att komma från hjärta.

Jessica Almenäs förklarade att en ”Kristallen”-kväll brukar bli väldigt lång. Det vet man med säkerhet.

– Men det är kul att träffa alla.

Ifall ”Breaking news” vinner, känner du att du kan ta en del av äran?

– Då känner jag att det var tack vare att jag hoppade in i ett program. Och gav dem extra uppmärksamhet genom att ha en "beef" med Filip Hammar, säger Almenäs och skrattar.

Agneta Sjödin var på plats men måste upp tidigt i morgon bitti för rehab efter att tidigare i år ha brutit höften i en olycka.

– Det blir inget party-party för min del!

”Ingen 'Kristallen'-kille”

Lasse Kronér vandrade också längs den röda mattan och poängterade hur han brukar tacka nej till allt som har med ”Kristallen” att göra.

– Jag har tackat nej till att vara programledare, jag har förut tackat nej till att gå på den. Jag är ingen ”Kristallen”-kille, kan man säga.

Men du tänker väl inte tacka nej om du vinner ett pris för Årets manliga programledare?

– Nej, jag är ju här nu. Och det visar sig att det svenska folket har röstat om detta. Annars hade jag inte varit här. Då är det en självklarhet att komma. Och det är flera kollegor här som jag inte träffat på länge så det blir skitkul, säger Lasse Kronér.

Var på Perrellis bröllop

Christine Meltzer var närvarande trots att hon just landat efter att ha varit på Charlotte Perrellis bröllop i Frankrike.

– Det var helt fantastiskt. Jag har så mycket förväntningar på "Kristallen”. Det är det roligaste jag vet, säger hon.

Alexander Bard har inte högre förväntningar på kvällen än att ”äta och supa med Laila Bagge”. Men Laila är mer av en vinnarskalle och hoppas på pris.

– Jag hoppas att vi kniper en Kristall, det är sista året vi gör ”Idol” så då slutar vi med flaggan i topp.

Pär Lernström sammanfattar galakvällen bra:

– Det här är som en jätterolig firmafest som vi av någon anledning sänder ut till hela svenska folket.

ARTIKELN HANDLAR OM