Mammas krav på Zara: Ta studenten

TV

”När hon väl står där kommer hon vara jätteglad”

1 av 7

Världsstjärnan Zara Larsson har inte sjungit om studentens lyckliga dagar.

Det påminner mamma Agnetha ofta om, och så även i SVT:s ”En kväll i New York”.

– Hon tycker väl att det är jobbigt och prioriterar inte det, säger Agnetha i programmet.

Att vara världsstjärna tar tid från studierna. Därför har Zara Larsson inte tagit studenten än. Något som mamma Agnetha påminner henne ofta om.

Premiäravsnittet av SVT:s ”En kväll i New York” är inget undantag. Där får tittarna se hur Agnetha ligger på sin dotter gällande skolan.

– När det gäller skolarbetet förstår hon precis vad jag menar. Hon tycker väl att det är jobbigt och prioriterar inte det. Hon vet att hon ska bli en stor artist det är liksom hennes mål, säger Agnetha Larsson i programmet.

”Ibland vill jag bara skita i det”

Zara gör nu sitt sista år på gymnasiet, men på distans. Samtidigt resor hon runt i världen för olika framträdande och släpper listettor. Därför tänker artisten mer på musiken än på skolan.

– Ibland känns det viktigt för mig att ta studenten och ibland vill jag bara skita i det, säger Zara Larsson i ”En kväll i New York”.

Till jul har i alla fall Agnetha räknat med att hennes dotter ska ta studenten. Men det råder det delade meningar om.

– Hon tycker inte det nu men jag är helt 100 på att när hon väl står där kommer hon vara jätteglad, säger Agnetha i programmet.

”Absolut den viktigaste”

Ibland önskar Zara att hon hade varit i New York själv, utan sin mamma. Men hon älskar henne och uppskattar att hon att tjatar. Det är något hon behöver, förklarar hon i programmet.

– Även om Zara nu är myndig så lyssnar hon väldigt mycket på mig och ibland tror hon att hon gör tvärtemot men egentligen gör hon som vi säger i alla fall, säger Agnetha.

När hennes mamma kommer på tal är Zara nära på att börja gråta. När hon tänker tanken att Agnetha inte alltid kommer finns där blir ögonen tårfyllda.

– Mamma är absolut den viktigaste personen i mitt liv. När det kommer till mig som person och att jag ska känna mig glad och tycka om det jag gör så är ju min mamma min klippa i vardagen, säger artisten i programmet.

Nominerad på MTV-gala

Hur det går med studierna är oklart. Däremot är det glasklart hur det går i musikkarriären.

På söndag är det dags för MTV Video music awards 2016. Där är Zara Larsson nominerade till bästa nykomling tillsammans med Desiigner, DNCE, Lukas Graham och Bryson Tiller.

I första avsnittet av ”En kväll i New York” får Zara Larsson, Titiyo, Darin och Roger Pontare uppträda på legendariska Apollo Theater i Harlem. Tidigare har bland annat Ella Fitzgerald, Michael Jackson och Aretha Franklin stått på samma scen.

Premiären av ”En kväll i New York” sänds ikväll klockan 20:00 på SVT 1.

ARTIKELN HANDLAR OM