”The walking dead”-stjärnan: ”Man vet att man ska dö”

avErik Åberg

TV

Michael Cudlitz om att leva i skräck på inspelningen

1 av 4 | Foto: Foto: AP
Michael Cudlitz spelar Abraham Ford i "The walking dead".

När döden är ständigt närvarande ökar spänningen.

Så ser livet ut för stjärnorna i succéserien ”The walking dead”.

– Du vet om att din karaktär kommer att dö, men inte när, säger Michael Cudlitz i en intervju med Nöjesbladet.

”The walking dead” är serien baserad på serietidningen med samma namn, där olika grupper av människor försöker överleva efter att en zombieepidemi slagit ut i USA. Serien har blivit populär världen över och nominerats i flertalet kategorier på bland annat Golden globe och Emmygalan.

Men ”The walking dead” har också gjort sig känd för att skoningslöst döda karaktärer oavsett hur stor roll de har eller hur mycket fansen älskar dem. Något som skådespelarna i serien är väl medvetna om.

– Du vet om att din karaktär kommer att dö, men inte när. Man får ta vara på den tid man har, säger Michael Cudlitz som spelar sergeant Abraham Ford i serien.

Men nervös inför Abraham Fords död är han inte. Han tror snarare att ovissheten är en ingrediens som gör serien spännande att titta på.

– Det gör det också mer spännande att vara med i serien. Du vet inte när din sista dag är och då tar du det mer seriöst.

Stor och nära familj

Stora delar av serien är inspelad i den amerikanska staden Atlanta i delstaten Georgia. Dit åker produktionen och skådespelarna och bildar något som Michael beskriver som en stor och nära familj.

Därför blir det extra svårt att ta farväl av en kollega och familjemedlem när dennes karaktär dör i ”The walking dead”.

– Vi är allt vi har där. Så det är verkligen tråkigt när någon måste lämna serien. Men vi vet om det. Det är en del av livet där och en del av serien, säger han.

Brutal värld

Än lever sergeant Abraham Ford. Och det är i en värld tillsammans med zombies, eller ”Walkers”. Men också en världen där ett nytt hot blivit till. Nämligen andra människor.

– Det finns ett nytt hot nu som kan tänka och ha en plan. Det gör det mycket mer komplicerat, säger Michael Cudlitz.

Skådespelaren beskriver sin karaktär som en krigare och att han är sitt ”bästa jag” när han dödar zombies. Men Michael skulle inte kalla honom för brutal.

– Han är mer fokuserad än brutal. Alla kan beskrivas som brutal, då alla har knivhuggit Walkers. Det är en brutal värld och de är överlevare. Men det är verkligen inte den toppidentifikation jag skulle ge någon av karaktärerna, säger han.

När Michael Cudlitz fick rollen råddes han att läsa serietidningen. Trots att produktionen styrt handlingen själv och gått ifrån originalet en del.

– De sa att hans emotionella bakgrund fanns där och att den var viktig att bära med sig, säger han.

Säsongsavslutning av ”The walking dead” finns tillgängligt på Kanal 9 den 5:e april.

ARTIKELN HANDLAR OM