Daniel Norberg tog sig till final – plockar fram vassa segervapnet

Daniel Norberg har gått från klarhet till klarhet i ”Let’s dance”.

I finalen ställs han mot publikfavoriten Jon Henrik Fjällgren.

Men komikern har ett ess i rockärmen som han planerar att plocka fram på fredag.

– Det får nog bli ”gummimannen”..., säger han.

Tony Irving trodde att Daniel Norberg inte var mycket mer än en ”pajaspojke” som skulle åka ut tidigt i tävlingen.

Men Daniel Norberg höll ut – och knep i semifinalen en finalplats tillsammans med Jon Henrik Fjällgren, som tidigt blev en publikfavorit i ”Let’s dance”.

Daniel Norberg ser fram emot att bjuda konkurrenten på en tuff duell – men erkänner att Jon Henrik smatidigt är svårt motstånd.

– Han äter mycket palt, va? Han är liten, men stor, så han äter säkert rätt mycket, säger Daniel Norberg och bröstar upp sig.

Plockar fram ”gummimannen”

Själv har han smakpreferenser som popcorn och päronsaft, mjölk och chips eller macka med stekt ägg och ketchup. Huruvida det är en superdiet som hjälper honom att toppa formen inför finalen låter han vara osagt, men han har ett säkert ess i rockärmen. Och det är mycket möjligt att det plockas fram på fredag.

– Det får nog bli ”gummimannen”..., säger han och och bjuder på ett par ”gummimanliknande” danssteg.

– Jon Henrik är fantastisk duktig dansare. Katja, hans danspartner, är fantastiskt duktig koreograf och dansare. Hon gör fantastiskt häftiga grejer. Det är kul att vi möts, för vi är nog båda lagen ganska engagerade i våra danser. Smaken är som baken, säger han och menar att makten helt kommer ligga i tittarnas händer och vad de gillar bäst.

Daniel Norbergs danspartner, Maria Zimmerman, håller med.

– Det blir en drömkombo tror jag, för det kommer bli vitt skilda nummer i finalen.

”Utmaningen blir att orka”

Tony Irving har tidigare uppmärksammat hur hårt Daniel Norberg sliter med koreografierna, vecka efter vecka. Det går till och med ett rykte om att Daniel Norberg är den ”Let’s dance”-deltagare genom tiderna som lägger ner mest arbete på danserna.

– Det finns verkligen något att respektera i honom. Nu låter jag lite som en gammal gubbe, men att se någon som vill jobba så hårt bryter alla stereotyper hos dagens ungdomar, har han tidigare sagt.

Men har han gått ut för hårt? Daniel Norberg säger nämligen att energin börjar tryta.

– Utmaningen blir nog helt ärligt att orka. Man börjar känna att nu är man skör, man har inte många reserver kvar. Vi blir aldrig irriterade på varandra, men man blir låg. Och så ska man hitta på roliga grejer och gå in med passion och glädje i detta. Men sen! Sen blir det semester.

Finalen i ”Let’s dance” sänds i TV4 nästa fredag kl 20.00.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE