Tog hem segern i ”Dessertmästarna”: ”Jag blev som ett djur”

avStina Dahlgren

Josef Assio är vinnaren av ”Dessertmästarna” 2018.

Trots att han fick starta femton minuter efter en av de andra finalisterna lyckades han till slut kamma hem vinsten.

– Jag blev som ett djur inombords och så fort jag kom in så bara exploderade jag, säger han.

Det blev en andra gången gillt för Josef Assio, 34, från Falköping. Förra säsongen kom han på en fjärde plats, men i år lyckades han kamma hem förstaplaceringen i ”Dessertmästarna”.

– Det är helt sjukt, en obeskrivlig känsla. Det är svårt att fatta fortfarande, säger han.

Han berättar att han aldrig hade ställt upp en andra gång om han inte var säker på att ta hem segern.

– Många från förra året hade väldigt lätt för det tekniska, och det var min största svaghet. Jag fick hoppa över moment för att jag inte förstod utrustningen. För mig gjorde det mycket den här säsongen att jag hade fått jobba med grejerna tidigare.

Rysarfinal

Finalen blev en riktig rysare, och trots att Per Bäckström fick femton minuters försprång förlorade han mot både Joy Harris och Josef Assio.

– Jag tycker att han förtjänade försprånget, men man blev ju så stressad. Jag blev som ett djur inombords och så fort jag kom in så bara exploderade jag, berättar vinnaren.

1 av 4 | Foto: ”Dessertmästarna” kanal 5.

Hans liv har förändrats på många sätt efter att han blev känd genom programmet.

– Många hör av sig och vill att man ska komma på jobb. Intresset har såklart blivit större, man får fler förfrågningar. Det har gjort jättemycket att jag varit med i ”Dessertmästarna”.

Firar med familjen

Han berättar att han har hållit på med styrketräning i tjugo år, och de tuffa dieterna har hjälpt honom att bli bättre i köket.

– Många säger att man aldrig ska lita på en smal kock, men jag kan säga att jag är som bäst kock när jag är sönderdietad. Då tänker jag på mat 24/7, man blir ju aldrig mätt, säger han och skrattar.

Ikväll ska han fira vinsten genom att titta på programmet med sina nära och kära.

– Min mormor och min familj är hemma så vi ska kolla på det tillsammans. Och mamma har lagat god mat som vi ska äta, säger Josef Assio.

ARTIKELN HANDLAR OM