”Bonde”-Susanne: ”Jag blir aldrig mig själv igen”

TV

Stalkern dömdes till vård - men ”Bonde”-Susanne lider fortfarande av terrorn

1 av 3

Kroppen har slutat att reagera. Det enda som finns kvar är smärtan.

”Bonde söker fru”-­Susanne kämpar fort­farande för att få tillbaka livet efter stalkern som förstörde det.

- Jag kommer aldrig att bli mig själv igen, säger hon till Nöjesbladet.

Ibland gör det så ont under fötterna att hon inte kan gå. Både kroppen, och livet, har gått sönder under stressen efter den psykiska terrorn som pågick i flera år. Tidigare ”Bonde söker fru”-deltagaren Susanne Brännemo, 46, har fortfarande svårt att vistas bland främlingar. Livet efter stalkern är en kamp - varje dag.

- Jag mår inte så bra, om jag ska vara helt ärlig. Jag blir sakta men säkert starkare, men jag kommer aldrig att bli mig själv igen. All grundtrygghet har försvunnit. Mycket har satt sig på kroppen, säger hon.

Svår huvudvärk

Susanne har drabbats av underproduktion i sköldkörteln och smärtsystemet har skruvats upp. Hon har ont - jämt. Susanne vaknar med svår huvudvärk och får ibland sådana enorma panikångestattacker att hon tappar luften. Förra veckan diagnostiserades hon med tarmsjukdomen IBS och två gånger i veckan tvingas hon gå på smärtrehabilitering. Verksamheten på gården i Rättvik har halverats.

- Jag har fått acceptera att jag alltid kommer att ha ont. Men att en människa ska kunna förstöra en annans liv såhär ... det känns förjävligt.

Gått två år

I kvällens avsitt av ”Stalkers - så gick det sen” i TV3 återvänder programledaren Hasse Aro, 56, till Susannes gård. Det har gått snart två år sedan mannen dömdes till sluten psykiatrisk vård. Hon vet inte när, eller om, han kommer ut.

- Jag är livrädd för vad som skulle hända då. Men jag kan inte gå runt och tänka på det. Det klarar jag inte, säger hon.

- Jag har bara ett liv och det är inte långt. Jag får välja mellan att vara ett offer eller att försöka ta tillbaka mitt liv. Och jag tänker ta tillbaka livet. Jag tror på det igen.

Förföljd av barnamördare

Susanne Brännemo deltog i ”Bonde söker fru” 2007. År 2009 började hon förföljas av en man som skickade meddelanden på Facebook och kommenterade hennes blogg. Han blev allt mer besatt och trodde att de var ett par. Mannen dömdes våren 2012 till sluten psykratisk vård med särskild utskrivningsprövning då det visade sig att han på 70-talet dömts för dråp på sin 10 månader gamla son.