Veckans streamingtips

Ljuvlig raggarserie, övervintrade brats och tyska julbråk

Av: 

Karolina Fjellborg

”Bø”, ”Pappas pojkar” och ”Hemma över jul”.
”Bø”, ”Pappas pojkar” och ”Hemma över jul”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Raggarskildringen ”Bø” är ännu en suverän norsk serie om unga. Dplays nya humorserie ”Pappas pojkar” har sina stunder. Och jul-tv-fantaster kan roa sig med Netflix tyska ”Hemma över jul” – i väntan på den nya säsongen av norska ”Hjem til jul”.


”Bø”, eller ”Rådebank” som den norska originaltiteln lyder, är i likhet med ”Skam” en NRK-serie om unga människor som verkligen förstår sig på världen den skildrar och tar den på allvar, och vad gäller charm, humor och känsla ligger hästlängder framför något liknande som svensk tv har gjort sedan... jag vet inte när. Här handlar det om raggarkulturen på vischan, och i centrum står bilmekanikern Glenn-Tore (Odin Waage). GT kör en röd Volvo 240 och är grabben som tjejerna vill ha och killarna vill vara, men innanför machoskalet finns en sårad ung man som bara vill ha sitt ex Ine (Mathilde Thomine Storm) tillbaka. En riktig pärla.
TV4 Play/C More. Premiär i dag


Pappas pojkar


Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman från internethumortrion JLC har tagit steget över till tv-humor och spelar, tillsammans med skådespelaren Christoffer Nordenroth, huvudrollerna i den här komediserien baserad på norska ”Hvite gutter”. Om fyra övervintrade göteborgsbrats, som både har närmat sig och passerat den ålder då det börjar bli pinsamt att leva på pappas pengar, men envist fortsätter att glida runt lite stukat i en tillvaro som känner sig färdig med dem. Inget du inte kan vara utan, men lite lagom småfnissigt och bitvis till och med ganska gulligt.
Dplay. Premiär på söndag


Hemma över jul


Netflix håller just nu på att sprutlackera sin tjänst med nyproducerat julinnehåll. Kvaliteten är så att säga över hela stället, och den här tyska serien i tre delar hamnar någonstans i mitten. Luke Mockridge spelar Bastian; en misslyckad, bitter musiker som tar tåget till sin lilla hemstad för att fira jul – och upptäcker att hans bror har blivit tillsammans med det ex som han fortfarande trånar efter, och att hans föräldrar har en fnurra på tråden. Ingen har direkt försökt återuppfinna julhjulet, men det är i alla fall anständig tv för julfantaster att roa sig med i väntan på säsong två av den norska mysoffensiven ”Hjem til jul”, som kommer till Netflix den 18 december.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Julens bästa streaming – 30 nya filmer och tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Netflix

Tv-serier

Jul

C More