Netflix

Premiär till sommaren för Gustaf Skarsgårds Netflix-serie ”Cursed”

Skarsgård spelar trollkarlen Merlin

Av: 

Karolina Fjellborg

Gustaf Skarsgård i ”Cursed”.

Gustaf Skarsgård i ”Cursed”.

Foto: Netflix

TV

Nu är det klart att det blir premiär i sommar för Netflix ”Cursed”. En serie som bygger på legenden om kung Artur, med Gustaf Skarsgård i rollen som Merlin.

Efter ”Vikings” och ”Westworld” blir Gustaf Skarsgårds nästa internationella storserie Netflix ”Cursed” – som tar sig an legenden om kung Artur på ett nytt och eget sätt, och är skapad av Frank Miller och Tom Wheeler, efter en bok med samma namn, skriven av Wheeler och illustrerad av Miller.
I dag har Netflix bekräftat att premiären blir till sommaren, och släppt ett gäng bilder från serien – och ovan ser vi Skarsgård i rollen som trollkarlen Merlin. Huvudrollen som en ung kvinna vid namn Nimue spelas av Katherine Langford från ”13 reasons why”, och så här beskriver Netflix handlingen:
Serien är berättad ur Nimues perspektiv – en ung och mystisk kvinna som är ämnad att bli den mäktiga (och tragiska) Damen i sjön. Efter sin mammas död hittar hon en oväntad partner i Arthur, en ödmjuk legosoldat. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter Merlin, för att överlämna ett uråldrigt svärd. Under resans gång blir Nimue en symbol för mod och uppror mot de skräckinjagande Red Paladins, och deras medskyldige Kung Uther. Cursed är en uppväxtberättelse vars teman går att jämföra med dem vi ställs inför idag: utplåning av den naturliga världen, religiös terror, meningslöst krig och att hitta mod att stå längst fram i ledet när allt verkar omöjligt.


”Cursed” får premiär på Netflix denna sommar.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko


Publisert:

LÄS VIDARE

STOR GUIDE: 50 tv-serier att streama i sommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Tv-serier

Gustaf Skarsgård