Veckans streamingtips

Maffiamagi, mustig mat-tv och sympatisk föräldraångest

Av: 

Karolina Fjellborg

”The Irishman”, ”Food & fire” och ”En perfekt förälder”.

Foto: Netflix/Viaplay/Johan Paulin, SVT.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS De Niro och Pacino möts i Scorseses ”The Irishman”, Viaplay bjuder på mat- och reseporr i ”Food & fire”, och Erik ”Jerka” Johansson kändisgrubblar i ”En perfekt förälder”.

The Irishman


Tre och en halvtimme gangsterperfektion, med genrens legendarer Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci – plus pålitliga lirare som Harvey Keitel, Ray Romano och Bobby Cannavale. Mamma mia! Mästaren Martin Scorsese, som nu har 77 års erfarenhet av livet, har levererat en gammal och vis, men inte på något sätt trött, mans maffiarulle med minutiöst välgjorda, begrundande och vemodiga ”The Irishman”. De Niro spelar en åldrande Frank ”The Irishman” Sheeran, som sitter på ett äldreboende och minns sitt liv, och sin skuld, och Pacino är den mytomspunne fackpampen Jimmy Hoffa, som försvann spårlöst 1975. Urstarkt.
Netflix. Premiär i dag


Food & fire


Efter förra höstens oerhört mysiga mat-tv ”Four hands menu” är kocken Niklas Ekstedt tillbaka med ännu en Viaplay-serie som får en att bli både väldigt hungrig, ressugen och inspirerad. Den här gången åker Ekstedt till Texas, Baskien, Istanbul, Peru, södra Finland och Neapel, för att frossa i lokala läckerheter och träffa, lära sig av och laga mat tillsammans med diverse ess inom eld- och glödbaserad matlagningskultur. ”Food & fire” är sex sköna avsnitt ren mat- och reseporr, och ett bra alternativ till den obligatoriska flodvåg av julmatslagande som är på väg rakt emot oss.
Viaplay. Premiär på fredag


En perfekt förälder


SVT har en onekligen en fäbless för infotainment där kända människor grubblar över och gräver i ditten och datten. Och nu har en trevlig nyhet i genren dykt upp. I ”En perfekt förälder” funderar Erik ”Jerka” Johansson, känd som hårt prövad bonuspappa i dramakomedifavoriten ”Bonusfamiljen”, över det här med föräldraångest och konsten att bli det perfekta päronet. Fyra delar – om skärmstrategi, kosthållning och sockerstrider, samtalen om livets mörker och metoder för att skapa ett sunt och lagom driv hos sitt barn. Lite Stockholmsängsligt på sina håll, men huvudsakligen sympatiskt, relaterbart och småroligt.
SVT Play. Premiär i dag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop


Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Robert De Niro

Al Pacino

Martin Scorsese

Netflix