”Biggest loser”-Ingemar lämnar TV4 – för SVT

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

I det andra avsnittet lämnar Ingemar Stenslätt ”Biggest loser” självmant.

Nu byter han sida och ska förverkliga sin viktnedgång på SVT i stället.

– Jag har gått ner 16 kilo utan att träna, avslöjar han för Nöjesbladet.

Ingemar Stenslätt, 49, fick en mardrömsstart på sin medverkan i ”Biggest loser”.

Redan i första avsnittet tilldelades han ett tränings- och tävlingsförbud. Läkaren Stefan Branth uttryckte då en djup oro för Ingemars hälsa.

– Det dem visade var inte allt de sa. Jag har även problem med prostatan och har fått testosteron och även blivit lite felmedicinerad tidigare, säger han.

I programmet får Ingemar dock en morot – om han förändrar sin kost och förbättrar sina värden, så kommer han på sikt kunna börja träna tillsammans med de andra deltagarna.

Men enligt Ingemar är det inte hela sanningen.

– Oh, nej. Det hade inte gått. Jag fick otroligt bra stöd av tränarna som peppade mig hur jag skulle göra, men det framgår nog inte i att jag åkte direkt och lämnade blodprover och läkarna ville ju att jag skulle läggas in.

Mådde pyton

Sista droppen var telefonförbudet.

– Det jobbigaste var att man inte fick ha telefon. Att läkaren då säger, du kommer inte överleva året ut, och inte få ringa sina barn och prata med dem... Det var vidrigt, säger han och fortsätter:

– Jag låg bara och tänkte på det här och kunde inte sova riktigt. Jag mådde bara pyton. Det var ohållbart att vara kvar när man mådde så dåligt.

Direkt efter sitt uttåg träffade han läkare på Örebros universitetssjukhus.

– Jag ångrar ibland att jag lämnade. Jag är ju lite avundsjuk på hur mycket de har gått ned i dag. Å andra sidan hade jag ju kanske inte överlevt heller.

Värvades av SVT

Men faktum är att Ingemars viktresa fortsätter – i en helt annan kanal och i ett helt annat format.

– Det som hände när jag kom ut var att SVT hörde av sig. De har en ny serie som heter ”Idag om ett år”. Konceptet där är att uppfylla en dröm, och i mitt fall är ju det att gå ner i vikt.

I den nya programsatsningen, som leds av Pernilla Månsson Colt, får tittarna följa vanliga människor som under ett års tid jobbar med att förändra sina liv på olika sätt.

När Nöjesbladet når Ingemar är han ute på stavgång med hunden. Värdena är bättre, läskintaget är reducerat och humöret är på topp.

– Nu har jag gått ner 16 kilo utan att träna sedan januari. Jag är ju fortfarande smällfet, men nu får jag börja träna också.

Vad är målet?

– Jag är 2.06 meter lång och ska väga 130 kilo innan det här året är slut. Sedan får vi se, säger han och fortsätter:

– Jag önskar att jag hade kunnat klara det utan att vara med i tv, men jag måste ha den här pressen och peppen. Så jag är glad att SVT frågade mig. Första inspelningen var i januari, nu kommer de följa mig då och då, jag ska simma Vansbrosimmet längre fram och så får vi se om jag lyckas.

SVT bekräftar för Nöjesbladet att Ingemar deltar i kanalens nya programsatsning ”Idag om ett år”.

”Biggest loser” sänds måndagar och tisdagar klockan 21.00 i TV4:s systerkanal Sjuan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM