Kakan Hermansson får nobben av ”Idol”

1 av 4
Idol-gänget från 2013.

avRebecca Haimi

TV

Kakan Hermansson får inte vara kvar i ”Idol”.

TV4 vill byta ut sidekick-rollen, och ger komikern nobben.

– Det är tråkigt, jag tror att hon ville vara kvar, säger Pär Lernström, programledare.

Snart är det inspelningsstart för idol 2014. Juryn är densamma som förra året. Även programledaren, Pär Lernström, återkommer i rutan.

Den enda som inte får vara kvar är Kakan Hermansson, 32.

– Hon kommer inte att vara med i år, nej. Idol har en tradition av att byta ut sidekickarna, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Idol”.

Produktionens beslut

Beslutet är fattat av produktionen, inte av Kakan Hermansson själv, enligt Pelle Porseryd.

– Jag vill inte kommentera hur hon ställer sig till det här, det får du fråga henne om. Men det hela är ganska odramatiskt, säger han.

Pär Lernström säger att Kakan Hermansson säkert gärna hade velat vara kvar, och att han hade hoppats på att så skulle bli fallet.

– Jag hoppas att hon ville stanna, vi hade väldigt roligt förra året och jag tycker att mycket av det vi gjorde blev väldigt bra, säger han.

”Kommer att sakna henne”

Det är ingen hemlighet att Pär Lernström ”lobbar för Kakan” i alla produktioner han är inblandad i, säger han.

– Jag kommer att sakna henne. För mig som programledare är det viktigt att jobba med någon man funkar bra med. Ingen hade blivit gladare än jag om Kakan var med en säsong till, men jag är inte chef, säger Pär Lernström.

Oklart med upplägget

Pelle Porseryd säger att TV4 är väldigt nöjda med Kakan Hermansson och att kanalen välkomnar framtida samarbeten.

– Vi älskar Kakan och tycker att hon har gjort ett fantastiskt jobb, men just som sidekick i Idol 2014 kommer är hon inte aktuell, säger han.

Vem som istället blir sidekick, eller om det ens blir någon, är fortfarande inte klart. Trots att turnén startar i Malmö redan den 22 mars.

– Vi är inte stressade. ”Idol” är en utdragen produktion och i år firar vi tioårsjubileum. Det finns många sätt att utforma programmet på, säger Pelle Porseryd.

Nöjesbladet har sökt Kakan Hermansson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol