”Idol”-stjärnan Jens Hult ska bli pappa

”Det var lite nervöst”

Jens Hult, 21, gör succé på Spotify med nya singeln ”Precis som du vill”.

Men nu har han en ännu större anledning att fira:

– Jag ska bli pappa, säger han.

I slutet av maj kommer debut-ep:n med fem egenskrivna låtar.

Nya singeln ”Precis som du vill” har haft en kvarts miljon spelningar på Spotify sedan den släpptes för mindre än tre veckor sedan.

Och dessutom:

– Ja, det stämmer, jag ska bli pappa, berättar en stolt Jens Hult för Nöjesbladet.

Träffades på inflyttningsfest

Under ”Idol”-säsongen hösten 2013 pekades Jens Hult ut som årets stora tjejfavorit. Och nu berättar han att det var då han träffade flickvännen Malou, 23.

– Vi träffades på en inflyttningsfest. Jag hade ledigt från ”Idol” och följde med till en kompis. När man kom med i ”Idol” så tänkte man att tjejer har man väl inte tid med. Men det funkar så länge man träffar nån som man verkligen tycker om, säger han.

Nu har de varit ett par i sex månader.

Hur reagerade du när..?

– När vi fick reda på att vi skulle ha barn? Det var lite nervöst, ska vi verkligen göra det här, för det är en så stor grej, sedan blir man ju bara ”wow”.

Succé på Spotify

Allting är fortfarande väldigt nytt. Den lilla är beräknad till november.

– Vi har tänkt på det hur det kommer att bli med musiken. Men jag trodde inte att jag skulle hantera en brud och det gick ju hur bra som helst. Det blir vad man gör det till.

Och parallellt med föräldraskapet storsatsar Jens Hult på musiken. Sedan ”Idol”-finalen har han skrivit musik. Succésingeln ”Precis som du vill” körs flitigt på Spotify, i helgen spelar han in en musikvideo och den 28 maj kommer ep:n

– Det är blandat, lite mer upptempo, andra är lugnare. Allt blir på svenska. Det var inte självklart, men vi testade och det flöt på så bra. Jag känner mig hemma i det. Det är svårare men finare, när varenda ord väger bly. Det är en utmaning att hitta fraser som flyter ihop bra. Texterna är mycket mina känslor och tankar, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN