”Hur lär man sina barn att flyga?”

TV

Anders och Måns hittar svaren på tittarnas frågor

1 av 4 | Foto: Måns Nilsson och Anders Johansson söker svaren på dina frågor.

De är tillbaka.

Komikerduon Anders och Måns intar återigen tv:n med sina skruvade sketcher, underfundiga funderingar och förmedlande av värdelöst vetande.

Vem luktar godast, en gamling eller en ungdom? Ruttnar vi inifrån när vi blir gamla? Får man ta med en amputerad kroppsdel hem? Varför kan en ko bli blöt men inte en mockajacka?

Snart får vi svaret.

I dag är humorduon från Lund tillbaka i SVT med programmet ”Fråga Anders och Måns” där de svarar på tittarnas konstigaste frågor.

Många frågor om näsan

För några månader sedan gick de ut och efterlyste svenska folkets funderingar. Av de inskickade omkring 12 000 frågorna valde de ut sina favoriter till programmet som de tillsammans gör sitt bästa för att besvara.

– Vi har gjort en inventering av vad svenskarna undrar över just nu och som ett exempel kan vi avslöja att vi fått tio gånger så många frågor om näsan som om sex, säger Måns Nilsson i ett pressmeddelande.

I första programmet tittar killarna närmare på hur långt det är till horisonten.

Anders lyckas både bygga en horisontmätarhjälm, bli upphissad i en lyftkran för att testa om hjälmen klarar av att mäta avståndet till Polen och söker patent för sin uppfinning.

Mitt i programmet gör även Björn Ranelid ett kort gästspel.

Det var två år sedan Anders och Måns hade sitt eget program i tv. Sedan hösten 2004 har de bland annat haft en krogshow och tagit över programledarskapet för ”Morgonpasset”.

Mirjam Johansson