Annelie, 51; ”Var en omtumlande chock”

Reporter: Louise Åström

Publicerad:

Fick hela huset utbytt i ”Sofias änglar”

1 av 7

Annelie lever ensam med sina tre trillingsöner.

I ”Sofias änglar” tvingas teamet göra om det fallfärdiga huset så mycket att familjen knappt känner igen sig.
– Jag fick ett enormt gråtanfall av tacksamhet, säger Annelie.

I måndagens ”Sofias änglar” bygger Sofia Wistam om hemma hos Annelie, 51, och hennes  11-åriga trillingsöner Joel, Isak och Simon. Två dygn efter att pojkarna föddes blev Simon allvarligt sjuk och höll på att mista livet. Han överlevde men kräver fortfarande akutsjukvård ofta.

Huset som familjen bor i är oerhört slitet och Wistam och hennes team tar sig ett av de största byggena i programmets historia.

– Vi har rivit i stort sett allt utom stommen, säger Sofia Wistam i programmet.

Efter att ha mögelsanerat och rensat bort gammalt bråte byggs i princip ett nytt hus. Fasaden byts ut, vardagsrum och helt nya sovrum tillkommer.

”Känslostormande”

Annelie beskriver sin medverkan i programmet som en storm.
– Det var otroligt roligt, otroligt jobbigt och otroligt intensivt. Känslostormande kan man väl säga. Jag är en sådan person som avskyr att stå i centrum. Att stå framför en kamera och synas och höras. Plötsligt skulle jag göra det hela tiden. Det var jättejobbigt, säger hon till Nöjesbladet.

När Annelie fick veta att huset skulle få en ny fasad började tårarna rinna.
– Jag fick ett enormt gråtanfall av tacksamhet.

När hon fick se det slutgiltiga resultatet och det nya huset blev hon chockad.
– Det var en omtumlande chock för att det var så fantastiskt. Jag saknade ord. Jag ville bara gå runt och säga "oj" hela tiden. Jag ville ta på saker för att känna att de var äkta, att de var på riktigt.

”Tagit tid att landa”

Familjen har nu hunnit bo i huset i strax över två månader. Ombyggnaden är så stor att familjen knappt kände igen sig i början.
– Jag kunde sätta fart åt ett håll och sedan fick jag vända igen. Ett tag kändes det som att vi bodde i ett hyrt hus där man bara får ställa in litegrann. Det har tagit tid att landa. Det är så konstigt för hjärnan att förstå det.

Vad säger dina söner om det nya huset?

– Den som pratar mest om det är Simon. Jag har satt upp namnskyltar på dörren och han älskar att det står ”Simon” på hans dörr. Sedan har jag låtit Isak och Joel få frossa i att vara på sina egna rum. De har till och med fått äta vid sina skrivbord om de har velat, säger Annelie.

”Sofias änglar” sänds i Kanal 5 måndag kl 20.00.

Publicerad: