De är klara för ”Mästarnas mästare”

avLinn Elmervik, Erik Åberg

”Känns självklart lite nervöst”

1 av 12

En brottare, en ishockeyspelare och en skidåkare.

Nu är deltagarna i nästa års ”Mästarnas mästare” är klara.

– Det känns jättekul. Det är en ära att få vara med, säger simmaren Josefin Lillhage.

Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Danijela Rundqvist har alla vunnit ”Mästarnas mästare”. Snart drar inspelningen av SVT-programmet igång igen. Nu är årets deltagare klara.

Till Portugal för att göra upp om mästartiteln reser brottaren Martin Lidberg, simmaren Josefin Lillhage, golfspelaren Helen Alfredsson och tennisspelaren Jonas Björkman.

De får sällskap av jiu jutsu-mästaren Janni Larsson, basketspelaren Cissi Ferm, snowboardåkaren Richard Richardsson, e-sportaren Emil "Heaton" Christensen och isracing-åkaren Per-Olof ”Posa” Serenius.

”En fint program”

Tävlar gör också fotbollsspelarna  Anders Svensson och Therese Sjögran och ishockeyspelaren Maria Rooth.

– Det är en stor ära och jättekul att få vara med. Det är ett fint program och en hyllning av ens karriär, säger Martin Lidberg.

Tidigare har Martin både vunnit TV3:s ”Superstars” och TV4:s ”Let's dance”. Vilket han tror kan ge honom en liten fördel.

– Jag vet hur tv funkar i sammanhanget och kan behålla lugnet och inte stressa upp mig så mycket, säger han.

”Alla ska kunna vinna”

Deltagarna ställs bland annat inför utmaningar innehållande styrka, strategi och uthållighet.

– Det är en rolig grupp med roliga personer. Men tufft motstånd. Det känns självklart lite nervöst. Känns som att folk varit så vältränade de senaste åren, säger Josefin Lillhage.

Även Martin Lidberg håller med om att motståndet blir tufft.

– Programmet är upplagt så att alla ska kunna vinna och alla som är med är vinnarskallar. Många har nyss varit aktiva, så det blir väl jag och ”Posa” som blir gubbarna i gänget, säger han.

Det blir den nionde säsongen av SVT:s populära tävlingsprogram. Förra säsongen vann Peter ”Foppa” Forsberg över Caroline Ek efter en jämn finalduell.

Programledare för ”Mästarnas mästare” är  Micke Leijnegard.

Exakt premiärdatum är ännu inte klart.

ARTIKELN HANDLAR OM