Karaoke kraschade tv-profilens ekonomi

TV

Kenneth Kjellberg har sjungit karaoke - och var nära att stupa. Skulder på en halv miljon kronor och hotet om att förlora sin två-åriga dotter fick honom att tänka om.

Kenneth Kjellberg i Perstorp har blivit ett känt ansikte för tv-publiken genom SVT:s ”Klippans karaokecup”. Den andra säsongen av succéserien visas just nu. Men karaokemanin har stått honom dyrt.

Förutom regelbundna besök hos sångpedagogen har han lagt stora pengar på bilar och bensin för att ta sig till olika karaoketävlingar. Krogbesök och cigaretter har också grävt djupa hål i fickorna. I kvällens ”Lyxfällan” i TV3 visar det sig att Kenneth har skulder på en halv miljon kronor, och att han funnits i Kronofogdens register i 10 år. Han struntar i att betala räkningarna och räntorna hos inkassobolagen bara växer. Han är beroende av sin ex-flickvän som lånar honom sitt bensinkort för att han ska kunna åka på karaokekvällar. Om Kenneth inte gör något åt sin situation riskerar han att bli bostadslös - och inte få träffa sin två-åriga dotter Nova-li.

”Känns inte bra”

– Det känns inte bra att min dotter ska drabbas av min dåliga ekonomi. Man skäms. Den största rädslan är att jag ska bli bostadslös, att jag inte ska kunna betala hyran, säger Kenneth i programmet.

Dottern blir en väckarklocka som får Kenneth att tänka om. Programledarna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg försöker i programmet hjälpa honom attskaffa sig koll på sina finanser. Det måste vara slutslösat med pengar på karaokeresor, sånglektioner och pubmat. Men det är inte lätt  - att ställa sig på scen har varit ett sätt för Kenneth att rymma vardagens pengabekymmer.

– Undermedvetet flydde jag från mina problem när jag kom till karaoken, berättar Kenneth för Aftonbladet.

Hur har det gått - har du varit tvungen att sluta sjunga?

– Nej. Men man tänker efter. Det finns viktigare saker än karaoke.

Hur ofta sjöng du förut?

– Då var jag där en, ibland två gånger i veckan. Jag missade inte karaoken en enda gång. Men jag har omvärderat rätt mycket. Ibland har jag inte pengar att köra till karaoken, då blir man hemma, säger Kenneth Kjellberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lyxfällan

TV3