Slutdansat för Gudrun Schyman

Dansparet Björn Törnblom och Gudrun Schyman blev goda vänner under tiden i programmet. Foto: Lasse Allard
Dansparet Björn Törnblom och Gudrun Schyman blev goda vänner under tiden i programmet. Foto: Lasse Allard

Partiledaren Gudrun Schyman (FI) och hennes danspartner Björn Törnblom har tagit sitt sista danssteg i ”Let's dance”. Men Gudrun ser det inte som någon förlust.

– Min tävling fortsätter till slutet av september, säger hon.

Hennes Evita på balkongen-nummer skrapade ihop 18 poäng, men räckte inte för att charma tittarna, som gav dem minst röster och skickade därmed ut henne och danspartnern ur tävlingen. Men varken Gudrun eller Björn surade för det.

– Jag tycker faktiskt att vi varit otroligt duktiga och jag är imponerad över mig själv, hur kroppen är med, hur det har varit möjligt. Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på, att det skulle vara så arbetsamt och roligt. säger hon till Nöjesbladet efteråt.

Hon har fått en hel del uppmärksamhet för att föra in sitt feministiska budskap i programmet och hon tror att hennes medverkan kan ha lockat fler väljare till Feministiskt initiativ.

– Jag tror nog att en del som fått smak för att rösta på mig kommer att fortsätta med det. Min tävling fortsätter till slutet av september.

Vad har varit bäst?

– Att träffa varandra, vi har haft väldigt roligt ihop, säger Gudrun om sin kavaljer.

– Det var ingen chock att vi åkte ut, vi stod ju på trappan, men det var ju lite trist. Vi vill ju göra fler danser, vi vill umgås, säger Björn.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN