Fick lämna ”Robinson” – efter hjärnsläppet

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Det är finalvecka i ”Robinson”.

I kvällens avsnitt tvingades Ida Lindström lämna ön efter ett ödesdigert misstag.

– Det är en sådan där grej som jag har ältat sedan dess, säger hon till Nöjesbladet.

I kvällens avsnitt av ”Robinson” möttes de sista fem deltagarna i kvartsfinal, där uppgiften var att lägga pussel.

Desirée Steno vann senaste tävlingen och belönades med en fördel genom att dela ut en nackdel till en av motståndarna. Valet föll på Pascal Mazza Ramsby, vars nackdel blev att behöva springa och hämta var och en av pusselbitarna.

Men det blev Ida Lindström som föll på målsnöret.

– Jag tyckte det var jättesvårt att veta hur man skulle vända klossarna, om man skulle ha dem på samma håll eller kunde vrida och vända åt alla håll. Det var omöjligt att veta och det ställde bara till det ännu mer i min kaosade skalle, säger hon i programmet.

Till slut stod Pascal och Ida sist kvar och försökte frenetisk lägga sina pussel. De kämpar länge och väl med bitarna. Ida fick så småningom ihop en bild – sånär som på en bit. Plötsligt ropar Pascal att han är klar.

1 av 4 | Foto: TV4
Ida Lindström i tårar efter tävlingen.

”Skallen var inte med”

– Det enda jag känner är nej, nej det här händer inte, säger Ida i programmet och kämpade mot tåtarna.

Programledaren Anders Öfvergård inspekterade Idas pussel och konstaterade att hon var snöpligt nära att vinna över Pascal. Men en av bitarna mitt i pusslet var felvänd. Det blev hennes fall.

Det grämer Ida än i dag.

– Det var så extremt nära. Om jag bara hade tänkt till lite. Det saknades en halv handrörelse från att jag skulle komma till semin. Det är en sådan där grej som jag har ältat sedan dess. Det är väl det absolut värsta – att jag var så nära!, säger hon när Nöjesbladet når henne på telefon, säger hon och fortsätter:

– Jag fattade inte där och då. Skallen var inte med och det är bara att gilla läget, men där och då var det lite surt.

Har du lagt pussel något mer efter det här?

– Nej, det har jag inte. Jag undviker pussel så gott jag kan. Jag vill inte se ett pussel, säger hon och skrattar.

Trots förlusten ser hon tillbaka på tiden i ”Robinson” med glädje.

– Det var helt fantastiskt. Det var verkligen den här ultimata utmaningen som jag sett fram emot. Tävlingarna var helt otroliga. Det uppfyllde verkligen mina förväntningar. Jag är extremt stolt över insatsen och jag är så glad att jag inte suttit där och snackat en massa skit. Jag har verkligen kunnat slappna av i tv-soffan. Det är jag så himla stolt över. Och jag har så stor hejarklack också! Jag märker verkligen att det är många som hejar på mig och det är helt fantastiskt att få det stödet.

”Robinson” sänds 19.30 på TV4 och TV4play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN