Let’s dance

Krutflickans revansch

Av: 

Victor Johansson

TV

Elisabet Höglund: Det här var det stora genombrottet

”Hon ger sig helhjärtat till Tobias i lyften, tvekar aldrig”, säger en imponerad Dermot Clemenger om Elisabet Höglunds vågade lyft. ”Det här var det stora genombrottet”, säger Elisabet.
”Hon ger sig helhjärtat till Tobias i lyften, tvekar aldrig”, säger en imponerad Dermot Clemenger om Elisabet Höglunds vågade lyft. ”Det här var det stora genombrottet”, säger Elisabet.

Kroppen smärtade och åldersskämten haglade.

I går tog Elisabet Höglund revansch – och fick de högsta poängen någonsin.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om detta, säger Elisabet Höglund efteråt.

Fullständigt utmattad och med en kropp full av värk.

Elisabet Höglund, 64, bet ihop, tog på sig dansskorna och rullade med höfterna så att paljettklänningen glittrade.

– Jag är stel i knäna men väldigt rörlig i höfterna. Det här ingår i dansen, ju mer du rullar desto bättre är det, säger Elisabet Höglund efter framträdandet.

Ett dansnummer som fick juryn att dela ut 23 poäng – sju poäng mer än förra gången och de högsta någonsin för paret Höglund/Karlsson.

”Felfritt åk”

– Det var osannlikt, jag hade aldrig kunnat drömma om detta. Det var det stora genombrottet. Det har gått sådär förut, men nu kände vi att vi gjorde ett felfritt åk. En felfri dans. Det var jättekul. Bra, rolig dans, bra koreografi och rollatorn gjorde så att man blev på gott humör. Då släpper nervositeten, det var förklaringen tror jag, säger Elisabet Höglund, och fortsätter:

– Det känns som att jag har legat och balanserat på stupet. Jag sov elva timmar i natt, vaknade och var fortfarande trött. Höll nästan på att somna i sminket, jag hade aldrig kunnat ana det här. Det är helt enormt.

Tobias Karlsson är stolt över sin danspartner.

– Jag vet hur ont Elisabet har haft och hur hårt hon har kämpat. Det betyder otroligt mycket det här, säger han.

”Väldigt modigt”

Jurymedlemmen Dermot Clemenger var imponerad.

– Väldigt modigt. En vanlig person ser henne som en 64-årig dam som inte har energi och saknar kraft i benen. Men det var väldigt samdansat och bra i dag. Hon ger sig helhjärtat till Tobias i lyften, tvekar aldrig, säger han.

Just åldersfixeringen är något som Elisbet Höglund har fått kämpa med under programmet.

”Krutmormor” var ett av namnen hon i går kväll fick av programledarna.

– Jag ändrade och sa ”krutflicka”. Jag vill inte vara krutmormor, för jag känner mig inte som en mormor. Det är ju det här med åldern, man kommer aldrig ifrån det. Speciellt inte i sådana här sammanhang. Det finns ingen annanstans där jag har upplevt lika stark åldersfixering som här i ”Let’s dance”. ”Hur bra kan hon bli?” ”Klarar hon av det här?” undrar folk. I dag gick det bra, säger Elisabet Höglund och ler.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance