Let's Dance 2015

Anklagas för fusk – nu slår Marie tillbaka

Av: 

Linn Elmervik

TV

Serneholt: Det är hårt arbete bakom

Hon anklagas för fördelar i ”Let’s dance” efter karriären som artist.

Nu slår Marie Serneholt tillbaka mot fuskryktena.

– Det är så annorlunda mot allt jag gjort förut, säger sångerskan.

Hon slog igenom i A-teens som tonåring och har uppträtt på scener över hela världen.

När det stod klart att Marie Serneholt, 31, var en av de tävlande i ”Let’s dance” drog fuskanklagelserna i gång direkt. Med sin dans- och artistbakgrund har hon stora fördelar jämfört med de andra deltagarna, hävdade många. Det håller sångerskan inte med om.

– Självklart har jag tagit koreografi och stått på en scen, men det här är så annorlunda mot den typen av dans som jag har gjort förut, säger hon.

Varit tufft

I stället har det krävts många timmar i replokalen för att få den en och en halv minut långa cha-chan att sitta. Och det har varit tufft.

– Vi har slitit. Kristjan har kört med mig och det ligger mycket hårt arbete bakom. Alla de här danserna är krävande på sitt sätt, det är mycket som ska hinnas med. Jag är svettig och andfådd varje gång, säger hon.

Danspartnern Kristjan Lootus har dessutom tvingats ge tydliga instruktioner om att Marie måste slappna av och låta honom leda.

Vill föra

– Jag är gärna den som vill föra. Kristjan får säga till mig att ”rör dig inte förrän jag säger till att det ska röras”, skrattar hon.

Under veckan har paren tränat i ensamhet, och den enda som har fått titta och ge råd är programmets koreograf David Watson.

Att träna på plats i studion för första gången i onsdags var nervöst.

– Man är lite spänd och skakig eftersom det är första gången som folk ser det över huvud taget. Men det var kul, jag har längtat efter att få komma hit och känna på golvet och känna att nu kör vi snart, säger hon.

Nakenchock

På förra veckans pressträff för ”Let’s dance” bjöd Marie Serneholt på en ofrivillig nakenchock när hennes guldfärgade klänning plötsligt gick sönder.

I premiärprogrammet hoppas hon slippa en liknande olycka.

– Det blir nya kläder men jag tror att jag syr in mig den här gången.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let's Dance 2015

Marie Serneholt

Dans

Let’s dance