Let’s dance

Maria Montazami dansar i ”Let's dance” – med olidlig smärta

Av: 

Frida Söderlund

TV

Tvingas bära gördel för att klara quickstepen

Ryggmusklerna har överbelastats.

I kväll tvingas Maria Montazami dansa med svår smärta.

– Det är olidligt, säger hon.

Redan efter valsdebuten i vecka ett kom smärtan smygande.

Hollywoodfrun Maria Montazamis, 47, deltagande i ”Let’s dance” på TV4 har slitit hårt på musklerna. Och efter förra veckans intensiva cha-chaträning har två muskler i ryggen blivit överansträngda – och orsakar svår smärta.

– Det är jätteirriterande, så vi har haft en ganska frustrerande vecka. Det är jättejobbigt när man är ­superglad och ska dansa och så har man ont, säger Maria Montazami.

’Jättestark värmegrej’

– Det har funnits där hela­ tiden och bara blivit värre och värre. Sådana här muskel­grejs tar ju jättelång tid.

Maria Montazami och danspartnern Kristjan Lootus, 34, har trots skadorna tränat på under veckan. Under genrepet tvingades de avstå från ett moment där Maria Montazami ska hjula utan händer över sin danspartners knän. Allt för att undvika ytterligare påfrestning på musklerna.

– Jag har en gördel och en jättestark värmegrej som hjälper mig, och så äter jag lite muskelrelaxing. Vi gör allt vi kan. Jag tar varma bad, stretchar, går till naprapat. Verkligen allt, säger Maria Montazami.

I kväll kommer Montazami att dansa en quickstep, något som belastar de skadade musklerna ordentligt.

Åker till LA i morgon

– Det gör jätteont. Jag har en otroligt hög smärttröskel, men nu är det olidligt. Och det blir ännu värre när jag hoppar i quickstepen, säger Maria Montazami.

I morgon åker Maria Montazami och Kristjan Lootus till Los Angeles, om de får stanna en vecka till. De planerar att hårdträna under tre dagar och landar i Sverige igen på onsdagen.

– Fast det går upp och ner med kroppen med smärt­or och sånt så är jag så tacksam över att jag får göra det här, säger Maria Monta­zami.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance