Han spelar på sexshow

TV

Här uppträder "Idol"-Markus med strippan

1 av 2 | Foto: skandal- konserten "Idol"-stjärnan Markus Fagervall spelade gitarr och sjöng när stripporna uppträdde på en sexmässa utanför Luleå. "Det var bra stämning i publiken", säger Markus.

Här uppträder "Idol"-artisten på den polisanmälda sexmässan -tillsammans med en strippa.

- Det var rock'n'roll, säger han.

Bilden är hämtad från en videoinspelning som gjordes på sexmässan Fair Erotica i Sunderbyn i Luleå i slutet av april i år.

På scen står "Idol"-deltagaren och flickfavoriten Markus Fagervall. Nedanför hans fötter krälar en lättklädd kvinna, inför en munter publik.

- Jag studerade vid den här tiden och tyckte att det var bra extra pengar, säger Markus till Aftonbladet.

- Visst var det strippor som dansade under tiden vi spelade. Men det var en riktigt rolig spelning med bra stämning i publiken. Det var rock"n"roll.

Sex var till salu

Den kringresande sexmässan Fair Erotica har varit i blåsväder flera gånger. I Luleå blev mässan polisanmäld då arrangörernas hemsida länkade till internetsidor där man kunde köpa sex.

Karin Willmark, aktiv i Vägra kallas hora-kampanjen, gjorde polisanmälan. Hon är upprörd över att Markus Fagervall tycker att det var "rock"n"roll" att spela på Fair Erotica.

"Man blir så arg"

-Man blir så arg på folk som inte bryr sig om vad det här står för. "Idol"-Markus gör reklam för prostitution och en mässa som utnyttjar människor. Det är helt enkelt för jävligt, säger hon.

Markus visste inte om polisanmälan.

- För mig var det ett gig på en erotikmässa.

Skulle du göra det igen?

- Jag kan inte säga att det hade känts konstigt.

Niklas Strömberg, Ylwa Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol