Skrällen – och röstskandalen

Efter en duell med den klassiska dansbandshiten ”Inget kan stoppa oss nu”, blev det till sist Larz-Kristerz som kammade hem guldbucklan i ”Dansbandskampen”.

När Peter Settman öppnade det slutgiltiga kuvertet, var resultatet mellan de favorittippade orkestrarna nästan lika.

– Vinnaren har 53 procent och tvåan 47 procent. Precis på snöret, sa Settman och höjde den nervösa stämningen ännu mer i Strängnäs.

Tvärtemot vad både experter och aftonbladet.se:s läsare hade trott, vann dock inte storfavoriten Scotts – i stället blev det Larz-Kristerz som gick segrande ur kampen.

”Omöjligt att komma fram”

Men direkt efter att vinnaren avslöjades, blev Aftonbladet nedringt angående ”bluffomröstningen”. Enligt tv-tittarna var det ”omöjligt att komma fram” på Scotts telefonnummer.

– Jag och alla i mitt sällskap ringde från dess att Scotts började spela och kom inte fram en enda gång, skriver en arg läsare och menar att det var en ”bluffomröstning”.

”Stressigt att hinna ringa”

Andra läsare klagar på den ”orättvisa fördelningen av rösttid”.

– När Scotts hade sjungit klart så kom en klocka fram i rutan som räknade ner tiden för röstningen. Då var det bara 40 sekunder kvar! skriver en arg läsare och tillägger att det blev stressigt att hinna ringa – om man ens kom fram.

Hårt tryck

Även på Larz-Kristerz telefonlinje verkade dock trycket ha varit hårt.

– Det var inte så lätt att komma fram på linjen till Larz-Kristerz heller, kommenterar en läsare och får medhåll av flera Larz-Kristerz-fans.

SVT: "Oturligt"

Efter programmet hörde även många av sig till SVT, vilka beklagade sig på sin hemsida:

”Tyvärr har vi fått information om att vissa har haft problem att ringa in och rösta efter duellen. Speciellt har flera ringt till växeln och uppgett det inte gick att komma fram på Scotts nummer. Detta är oturligt men kan hända när så många ringer samtidigt.”

Aftonbladet.se har försökt nå ansvariga utan framgång.

Publisert: