Småbarnspappan dog i cancer – familjen får hjälp i ”Sofias änglar”

avJoni Nykänen, Mathilde Albinsson

TV

Emma förlorade sin livspartner förra året.

Nu försöker hon få livet att gå ihop med två, små söner i ett hus med stora renoveringsbehov.

– Tanken var ju att vi skulle leva ihop och bli gamla, säger hon till Nöjesbladet.

Emma och Teemu blev blixtförälskade på Sundsvallsfestivalen för 13 år sedan. De startade familj och flyttade in i drömhuset i Upplands Väsby. De hade stora planer på diverse renoveringar i huset. Men plötsligt drabbades familjen av en tragedi.

– Innan allt det här hände var vi en normal kärnfamilj. Nu är man inte normal längre, säger Emma i programmet.

Teemu, som hade en hjärntumör som barn, blev plötsligt dålig när Emma var föräldraledig. Efter 30 år av regelbundna kontroller upptäckte läkarna förändringar och Teemu tvingades till sjukskrivning och en aggressiv cellgiftsbehandling.

– Då rasade ju halva världen, säger Emma i programmet.

Behandlingen verkade ge effekt. Men i början av 2017 föll Teemu ihop i duschen och fick åka akut till sjukhus. I mars tog han sitt sista andetag.

– På alla lappar man får står det ”änka”. Var det såhär mitt liv skulle bli? Jag är bara 34. Livet har egentligen inte börjat, men det känns som att det har både börjat och slutat och vad ska jag göra nu för att komma vidare?

1 av 4

Sorgen är tung och svår för Emma och sönerna Elliot och Frank, som försöker gå vidare i ett hus som förfaller bit för bit.

– Teemu var den som älskar att snickra och bygga och han hade planen att göra allting själv. Det var vad vi ville göra när vi köpte huset och det var mycket som behövde göras. Vi hann inte bo länge innan han behövde opereras igen, säger Emma till Nöjesbladet.

Köket är mest akut, som med lösa lister, en ugnslucka som faller ner och farliga elsladdar bidrar till en inte helt barnvänlig miljö.

När ”Sofias änglar” med Sofia Wistam i spetsen knackar på hos familjen brister det för Emma.

– Man vågar inte tro att något så positivt ska hända, för man vill inte bli besviken. När jag såg Sofia så kände jag ”nu jädrar händer det något positivt”. Det var verkligen en upplevelse, säger Emma.

”Sofias änglar” sänds måndagar 21.00 på Kanal 5.

Det här är ”Sofias änglar" 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM