Melrose Place-skådisen i ”Allt för Sverige”

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

”Den här upplevelsen är väldigt viktig för mig”

1 av 5

På 90-talet skapade hon intriger i ”Melrose Place”.

Nu är Brooke "Samantha" Langton i Sverige för att söka sina rötter.

– Jag hoppas få höra historier som jag kan föra vidare, säger stjärnan som deltar i nya säsongen av ”Allt för Sverige”.

KAMPANJ: GÖR SOM 200 000 – prova Plus för 1 krona

Vi såg henne först i ”Beverly Hills” men hon är främst känd som butiksbiträdet Samantha Reilly i spinoff-serien ”Melrose Place”. Under sin tid i serien hann hon bland annat krascha en bil rätt in i  Sidneys bröllop. Hon fejkade ett viktigt faxmeddelande till Amanda och gömde sin far som flydde från fängelset.

Filmar i Sverige

Men nu filmar Brooke Langton för första gången i Sverige.

Los Angeles-skådisens svenska rötter har nämligen fört henne till nya säsongen av SVT:s släktforskningsprogram ”Allt för Sverige”. Och det var hon själv som kontaktade SVT.

– Sedan jag var 15–16 har jag tänkt på Sverige. För ett–två år sen googlade jag en tv-show om att finna sina rötter och det här dök upp. Jag lät min manager ringa så jag fick träffa programledaren och se avsnitten. Och jag älskade det. Jag både grät och skrattade

Känns rätt

Att besöka Sverige ihop med tv-gänget känns rätt för Brooke Langton.

– Om jag hade kommit hit med min familj, med vänner eller ensam, hade jag inte varit med folk som är lika passionerade som jag. Upplevelsen blir otroligt vacker då jag är omgiven av människor som också har en stark upplevelse.

Har liten familj

Hemma har 44-åringen en liten familj. Hon har barn, men inga syskon, ingen pappa och en dålig relation till sin mamma. En hemlig dröm är att resan ska föra henne närmare sonen och mamman.

– Den här upplevelsen är väldigt viktig för mig. Jag vet att min mormor kom till Minnesota, var bonde och hade en amerikansk make. Men jag vet inget om hennes liv i Sverige. Jag hoppas få höra historier som jag kan föra vidare. Det vore fint att få höra om egenskaper inom min familj som kanske ärvts ner. Konstnärsskap eller så.

Langton kan tänka sig att bo i Sverige, säger hon, fast kanske inte på vintern. Nu ligger fokus bara på att vinna en återförening med den okända släkten.

– Jag önskar att vi alla fick stanna lika länge i Sverige. Men bara att bli utvald till att få komma hit är en stor vinst.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN