Nu har de fått sin drömkåk

avTorbjörn Ek

Renée Nyberg och David Hellenius har trånat efter 1800-talsvillan under flera år

1 av 3

De hade trånat efter drömvillan - och plötsligt var den till salu.

– Det kändes lite som en skänk från ovan när den plötsligt fanns på Hemnet, säger Renée Nyberg, 49.

Därför sålde hon och maken sitt hus för 15,35 miljoner kronor.

Det var aldrig aktuellt att lämna Stockholms skärgård. Det nya huset ligger på en ö alldeles intill. Och i samma område har hon också spelat in den kommande säsongen av ”Renées brygga” som har premiär på TV4 i kväll.

– Det utspelar sig i min absoluta favoritmiljö där jag mår som allra bäst, sen älskar jag att det är kända gäster som sätts i en miljö och konstellation som man inte har sett dem i förut, ­säger Renée Nyberg.

”Inte tv-vänligt”

I första avsnittet är David Batra, Lena Philipsson och Paolo Roberto gäster, men det spelas inte in hemma hos programledaren.

– Nej, det är inte riktigt tv-vänligt vid huset så vi spelar in på en annan brygga alldeles i närheten, säger Renée Nyberg.

Huset som hon och ­maken David Hellenius, 41, sålde för 15,35 miljoner kronor i somras, hade de byggt tillsammans.

– Det vi har köpt är ett ­sekelskifteshus, eller ännu äldre faktiskt, från slutet av 1800-talet och det har länge varit vår dröm att ha ett gammalt hus.

Eftersom du rört dig mycket i området, hade du spanat in det förut?

– Ja, det var ett hus som vi har sett i alla år och funderat över hur det skulle vara att bo där, säger hon.

Rejäl aktieutdelning

Under 2015 tog hon tillsammans med maken ut en rekordstor aktieutdelning från det gemensamma ­bolaget, drygt 38 miljoner kronor. Men trots sina framgångar som programledare och journalist har hon sluppit ifrån den annars beryktade svenska avundsjukan.

– Nej, jag har faktiskt ­inte märkt nåt sånt. För va­re sig för mig ­eller David har drivkraften ­bestått av pengar, ­utan alltid varit saker som vi tycker är roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM