Natacha Peyre blir ny Hollywoodfru

avTorbjörn Ek

TV

Gör comeback i rutan i TV3:s program - under nya namnet Elena Belle

1 av 9

Natacha Peyre har bytt namn – till Elena Belle.

Nu gör hon tv-comeback i TV3:s "Svenska Hollywoodfruar".

– Jag var lite nervös, men de har varit mycket välkomnande, säger hon om sina Hollywoodfrukollegor.

Natacha Peyre, 31, är den före detta glamourmodellen som blev känd för svenska folket i "Paradise hotel" när det sändes på TV4 2005.

Efter ett antal år utanför rampljuset gör hon nu tv-comeback i höstens säsong av TV3:s realityshow "Svenska Hollywoodfruar". Men hon gör det under sitt nya namn, Elena Belle. Den förra modellen har bytt namn på grund av familjeproblem.

– Det är en lång historia och många spekulerar i att det skulle vara för att jag inte längre vill bli förknippad med ”Paradise hotel” eller nåt sånt. Men så är det faktiskt inte, säger hon.

Ingen kontakt med pappa

– Jag har velat byta efternamn länge. Jag och min pappa har ingen kontakt och det har varit en del familjegrejer, så jag har känt att jag vill ha ett nytt efternamn och min mammas efternamn är långt och komplicerat som ingen fattar. Då tänkte jag att jag hittar på ett efternamn, och kände att då kan jag lika gärna hitta på ett helt nytt namn och heta vad jag vill, säger hon när Nöjesbladet träffar henne under tv-bolaget MTG:s presentation av höstens program.

Men vännerna då, Säger de Elena eller blir det fortfarande Natacha?

– Alla mina nya vänner känner mig som Elena. Mina gamla har lite svårt för det och jag har blivit lite arg och sagt att de ska respektera att jag har bytt namn, men det har varit lite svårt för dem.

Natacha Peyre flyttade till Los Angeles redan 2008, tillsammans med sin dåvarande pojkvän. Namnet bytte hon några år senare, 2013, men det tog ett tag även för henne själv att vänja sig vid sin nya identitet som Elena Belle.

– Jag tog skådespelarlektioner förut i Los Angeles och när de ropade upp mitt namn så reagerade jag inte, säger hon och skrattar.

Modellar - och startar juiceföretag

Elena Belle har nyligen förlovat sig med pojkvännen Michael Theanne, som är manager i musikbranschen. Så nu kan det snart bli aktuellt med ännu ett namnbyte.

– Jag kommer nog byta, men det blir nog så att jag tar båda efternamnen.

Nu gör hon alltså bland andra Maria Montazami och Gunilla Persson sällskap som ny Hollywoodfru.

– Hollywood har alltid varit en barndomsdröm för mig så att vara med i den här showen är jättekul, säger hon.

I Los Angeles har hon försörjt sig som modell, men håller nu på att dra igång ett hälsokostprojekt.

– Ett juiceföretag. Juicer tillverkade av superfood. Jag har hållit på med det rätt länge, men jag ville att det skulle vara helt med egna pengar så det har tagit lite tid. Jag har varit tvungen att jobba, spara ihop pengar. Jag vill inte att någon ska kunna säga att min kille har betalat för det. Jag känner mig stolt över mig själv, säger hon.

Höstens säsong av ”Svenska Hollywoodfruar” har premiär på TV3 i slutet av september.