Här är ”Stjärnorna på slottet”-deltagarna

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

”Har hållit mig ganska mycket i skymundan”

1 av 5 | Foto: FELIPE MORALES
Johannes Brost.

Fyra skådespelare och Magnus Uggla.

Det är årets uppsättning i ”Stjärnorna på slottet”.

Lia Boysen har tackat nej flera gånger, men till slut blev det ett ja – eftersom hennes släktingar äger slottet som programmet spelas in på.

– Det är mina trakter sedan jag var liten, säger hon.

Nu står det klart vilka som kommer att flytta in på Ericsbergs slott under en vecka i juli. I nästa säsong av SVT:s ”Stjärnorna på slottet” medverkar Johannes Brost, 69, Sofia Ledarp, 42, Lia Boysen, 50, Magnus Uggla, 61, och Gunnel Fred, 60.

För Lia Boysen känns slottet och omgivningarna redan som hemma. Hennes mamma bor i närheten. Dessutom har hennes mormor växt upp på slottet, och nu bor hennes syssling där.

– Det är mina trakter sedan jag var liten. Eftersom jag har en anknytning till det så hade det nästan känts konstigt att inte vara med, säger Lia Boysen.

Men det var fortfarande inte självklart att medverka. Hon har tackat nej två gånger förut.

– Under många år har jag sagt nej till saker som är privata. Jag har hållit mig ganska mycket i skymundan. Om man syns mycket privat är jag rädd att mitt privata jag står i vägen för de rollkaraktärer jag gör, säger hon.

Lia Boysen känner redan flera av de andra deltagarna. Gunnel Fred är en nära vän sedan lång tid tillbaka, och hon har träffat både Johannes Brost och Sofia Ledarp i jobbsammanhang.

– Uggla känner jag inte alls. Så det blir ju det mest spännande så klart.

Brost: ”Det var på tiden”

Johannes Brost ser fram emot att vara med i ”Stjärnorna på slottet”.

– Det var på tiden, säger han.

Han berättar att han har tittat ganska mycket på programmet.

– Vissa har varit väldigt trevliga och underhållande och vissa har varit gnällspikar som ryker i luven på varandra. Det är jag absolut inte intresserad av, det är så mycket elände här i världen ändå. Man kan ju umgås, prata om olika öden och äventyr på ett trevligt sätt i stället, säger Brost.

Vad kommer du ha för roll på slottet då?

– Det vet jag faktiskt inte. Inte gnällspiken i alla fall.

Vad ser du fram emot mest?

– Jag ser fram emot dessa fantastiska kvinnor. Jag älskar att umgås med kvinnor. Det gör jag både privat och i arbetet. Det är oerhört mycket skönare att jobba med kvinnor. Det är så mycket behagligare.

– Sedan ser jag verkligen fram emot att träffa Magnus Uggla, som jag inte känner så väl, men jag tycker han är en fantastisk artist.

Publicerad:

LÄS VIDARE