Så hjälpte de varandra i ”Sveriges mästerkock”-finalen

TV

De blev nära vänner – men tvingades tävla mot varandra.

Under finalen i ”Sveriges mästerkock” hjälpte dock Erik Hammar och Adam Lund varandra.

Adam Lund och Erik Hammar blev nära vänner under vägen fram till finalen i ”Sveriges mästerkock” och hade bestämt sig för att båda ta sig till finalen.

Och faktum är att de, trots att de båda ville vinna, hjälpte varandra i striden om segern.

De diskuterade båda sina val av rätter inför tävlingen, Erik hämtade till och med ingredienser åt dem båda från ett bageri inne i Stockholm.

Finalisterna i Sveriges mästerkock om vänskapen – och stressen 01:21

– Jag var över och hämtade ett bröd, en filmjölkslimpa på Gateau där jag jobbade innan och frågade om Adam ville ha något. Crusten i båda våra förrätter är gjorda på den limpan.

I finalen var det nämligen friare förutsättningar än i de andra programmen under säsongen och alla ingredienser var tillåtna.

Foto: TV4

– De ville ge oss maxade förutsättningar att göra våra rätter fullt ut. Jag hade saker som köptes in speciellt för mig, glukossirap och sånt som inte fanns innan, säger Adam.

Innan inspelningen och i pauserna kopplade de dessutom av tillsammans.

– Vi laddade genom att sitta och lyssna på musik ihop i varandras loger.

Efter en jämn kamp var det dock Erik Hammar som tog hem segern.

– Det är klart att man inte har en positiv känsla i den stunden, det blev en negativ urladdning och jag blev oerhört besviken. Det är klart att jag ville höra mitt namn, men jag missunnade inte Erik segern. Han är en värdig vinnare, säger Adam.

Minns du vinnarna av Sveriges mästerkock? 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM