Här flyr Sahlin efter plankning

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ramlar och slår sig under kupp i ’Lilla Al-Fadji show’

1 av 5 | Foto: FRÅN LEDARE TILL PLANKARE I inslaget trissar Socialdemokraternas före detta partiledare Mona Sahlin och Lilla Al-Fadji varandra i vem som kan planka på de mest vågade ställena. Det slutar med att Mona Sahlin lägger sig på en parkerad bil ...

I kväll gästar Mona Sahlin ”Lilla Al-Fadji show”.

I ett inslag trillar Mona över en bil och får ett blåmärke – men Al-Fadjis oro rör inte politikerns hälsa.

– Jag blev oroad att hon skulle skada bilen och vi skulle betala försäkring.

Komedifiguren och programledaren Lilla Al-Fadji (eller Felipe ”Fille” Wenger, 31, som han egentligen heter) drar i gång premiären av ”Lilla Al-Fadji show” med politikern Mona Sahlin, 54, i pratshowsoffan. En bekantskap, som enligt Al-Fadji, går ”way back”.

– Vi har gemensamma intressen och hänger ”in the hüüd”, säger Lilla Al-Fadji, som vägrar lämna sin roll­figur under intervjun.

Men det är egentligen inte helt sant. Mona Sahlin förklarar:

– Jag har stött på honom innan på Pride och en kort intervju. Men jag känner honom inte,säger hon.

”Mona har bra biceps”

I ett humorinslag ser det ut att kunna gå illa för politikern när hon halkar till och slår överkroppen mot en parkerad bil.

– Det ser värre ut än vad det var. Jag halkade ner. Jag är inte så van vid att ligga på bilar. Jag fick ett blåmärke på sidan, men det var absolut ingen fara, säger hon.

– Mona har bra biceps och kört bra pass innan på gym. Så det där är inga problem. Vi filmade och körde, ingen jävla bryt. Jag blev oroad att hon skulle skada bilen och vi skulle betala försäkring, säger Al-Fadji.

Dricker bara champagne

Sahlin tackade ja till att vara med eftersom hon märkt hur betydelsefull Lilla Al-Fadji är i ”förorts-Sverige”. Men hon erkänner att det är svårt att förhålla sig till den extrema figuren i en intervjusituation.

– Jag visste ungefär vad jag gav mig in på. Men helt bekväm känner man sig inte. Jag vet dock vad han betyder och att det finns något viktigt i hans

figur, säger Mona Sahlin.

Al-Fadjis påhittade liv innehåller mycket brudar och alkohol.

– Jag gör partaj 24/11. Men det enda jag dricker är champagne. Straight from the bottle. Vaska fem och traska från sju. Kör loss. Så ryker den. Hoa, hoa, hoa, fortsätter Al-Fadji.

– Han skämtar ju med alla fördomar om invandrarungdomar. Också deras egna föreställningar om hur de ska vara. Det är en ironi och satir som gör att man både skrattar åt och skrattar med, säger Mona Sahlin.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN