Jon Henrik Fjällgren vann ”Talang”-finalen

Sändningen var plågsam för Carolina Gynning.

Men för Jon Henrik Fjällgren blev ”Talang”-finalen en drömkväll.

– Jag hade aldrig vågat tro det här, säger han efter vinsten.

Carolina Gynning kämpade under den direktsända finalen av TV3:s ”Talang” på söndagskvällen.

Efter förlossningen av Adele för tio dagar sedan blev hon inför finalen hastigt sjuk och satte sig i jurystolen med hög feber, bronkit och en smärtsam mjölkstoppning.

Att genomföra sändningen blev en pärs.

– Det blir aldrig som man tänkt sig. Förra sändningen var jag så trött att jag trodde att jag skulle svimma. Och nu så ska jag bli sjuk. Det var jättejobbigt att svettas hela tiden, allt bara rann, säger hon.

Lycklig vinnare

Men Jon Henrik Fjällgrens jojksång fick henne att inte tänka på besvären. Renskötaren blev ”Talang”-vinnare och en miljon kronor rikare.

– Det känns fantastiskt, jag är jätteglad. Jag var lite nervös och hade aldrig vågat tro det här.Nu är jag lycklig, säger han.

Hur ska du använda miljonvinsten?

– Jag vet inte. Vi får se, säger han.

Redan innan finalen hade han skrivit kontrakt med Sony. I morgon, måndag, släpps skivan ”Goeksegh”, samiska för norrsken.

– Det känns väldigt bra och inspelningarna har varit bra. En dubbel vinst, säger han.

”Trött och längtar hem”

Efter finalen rusade Carolina Gynning till logen för att amma sin dotter. Då minskade bröstsmärtan på grund av stockningen något.

Du kunde lätta på trycket?

– Ja, verkligen. Och hon var jättehungrig så det var verkligen skönt. Nu är jag väldigt trött och längtar hem, säger hon.

Publisert: