Första titten på Gustaf Skarsgårds Netflix-serie ”Cursed”

– och så har vi ett premiärdatum

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Gustaf Skarsgård i ”Cursed”.
Foto: Netflix.
Gustaf Skarsgård i ”Cursed”.

En av sommarens hetaste serier är Netflix ”Cursed”, där vi ser Gustaf Skarsgård som trollkarlen Merlin.
Nu finns ett premiärdatum och en första (helt klart snygg) teaser.

Den 17 juli. Spara det datumet. För då är det premiär för Netflix ”Cursed”.
En serie som är skapad av Tom Wheeler och Frank Miller, efter deras egen serieroman med samma namn, och beskrivs som en ”återberättelse av legenden om kung Artur”.
Katherine Langford från Netflix-serien ”13 skäl varför” spelar huvudrollen som den unga kvinnan Nimue, medan Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin och Devon Terrell (som spelade en ung Barack Obama i filmen ”Barry” från 2016) gör rollen som Artur.
Så här säger Netflix om handlingen:
Serien är berättad ur Nimues perspektiv – en ung och mystisk kvinna som är ämnad att bli den mäktiga (och tragiska) Damen i sjön. Efter sin mammas död hittar hon en oväntad partner i Artur, en ödmjuk legosoldat. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter Merlin, för att överlämna ett uråldrigt svärd. Under resans gång blir Nimue en symbol för mod och uppror mot Kung Uther och hans Red Paladins. Cursed är en coming-of-age-berättelse vars teman går att jämföra med de vi ställs inför i dag: utplåning av den naturliga världen, religiös terror, meningslöst krig och att hitta mod att stå längst fram i ledet när allt verkar omöjligt.
Och så här den första teasern ut:

”Cursed” har premiär på Netflix den 17 juli.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE