Veckans streamingtips

Kallt krig, konspirationsthriller och knarkdrama

Av: 

Karolina Fjellborg

”Summer of rockets”, ”Fearless” och ”Hightown”.
”Summer of rockets”, ”Fearless” och ”Hightown”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS En uppfinnare värvas av MI5 i kalla kriget-serien ”Summer of rockets”. Helen McCrory går ut hårt som människorättsadvokat i konspirationsthrillern ”Fearless”. Och Jerry Bruckheimers ”Hightown” är kriminalkitsch mot bakgrund av opioidkrisen.

Summer of rockets


Stephen Poliakoff har hämtat inspiration från sin egen familj och uppväxt till kalla kriget-serien ”Summer of rockets”. Den utspelar sig 1958, under hög spänning mellan öst och väst, och kretsar kring den Rysslandsfödde judiske uppfinnaren Samuel Petrukhin (Toby Stephens), som utvecklar hörselhjälpmedel och blir ombedd av MI5 att bidra med sin expertis till deras spionverksamhet. En udda och charmig serie, där ultrabrittiska miljöer och manér mixas med en del komiska och smått absurda inslag. Och casten (Keeley Hawes, Timothy Spall och Mark Bonnar, bland andra) är lysande.
TV4 Play. Premiär i dag


Fearless


I den här brittiska kriminalthrillern i sex delar av Patrick Harbinson (”Homeland”) spelar Helen McCrory den erfarna, orädda människorättsadvokaten Emma Banville, som till varje pris tänker bevisa att en krake vid namn Kevin Russell (Sam Swainsbury) har suttit oskyldigt fängslad i 14 år för mordet på en skolflicka. Emma har kanske utrustats med ett par karaktärsmålande kännetecken för mycket (konstant rökande, gammal Volvo, ball skinnjacka), och när en konspiration på hög nivå tornar upp sig ganska snart anar man att det hela kommer att spåra ur. Men McCrory är alltid sevärd, och dessutom är både Michael Gambon och den eviga ”Deadwood”-favoriten Robin Weigert med.
SVT Play. Premiär på onsdag

Hightown


Det här kriminaldramat, producerat av Jerry Bruckheimer, är inget mästerverk direkt, men det har fler lager än väntat, och som slapp sommartittning har det sina sköna kvaliteter. Varav den allra största är skådeplatsen Provincetown, på Cape Cod i Massachusetts, som är ett soligt och frisläppt semesterparadis men också en stad som är hårt drabbad av opioidepidemin. Monica Raymund spelar huvudrollen som Jackie Quiñones; en hårdfestande ”fiskepolis” som efter ännu en natt av droger och kravlöst, lesbiskt sex snubblar över en ung missbrukares döda kropp på stranden, och blir personligt involverad i mordutredningen.
C More. Nya avsnitt på onsdagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Tv-serier

Jerry Bruckheimer

C More

SVT Play

Helen McCrory