Idol-juryn hoppar av efter årets säsong

TV

Nöjesbladet rapporterar från TV4:s presskonferens: ”Det blir vårt sista”

1 av 4

”Idol”-juryn gör sin avskedsturné.

2015 blir Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bards sista år som jury för programmet.

– Vi har älskat vårt jobb, men beslutat att det här året blir vårt sista, säger Laila Bagge.

”Idol 2015” blir det sista för den nuvarande juryn. Det berättade Anders Bagge, Laila Bagge och Alexander Bard på en presskonferens idag.

– Det var ett svårt beslut att fatta, men efter åtta år känner man att allt måste ha ett slut någon gång. Det här blir vår avskedsturné, säger Laila Bagge.

För att avsluta med flaggan i topp ska juryn besöka totalt tolv städer, vilket är fler än någonsin tidigare i programmet. Turnén startar i Kiruna den 13 mars.

Extra stopp

– Vi tänkte, hur ska vi kunna toppa allt vi gjort? Och det blir genom extra många stopp, vi ska leta under varje sten, säger Laila Bagge.

– Det kommer bli en okonventionell ”Idol"-turné, det garanterar vi, säger Alexander Bard.

Förutom en gemensam turné ska de tre domarna också ge sig ut på varsin egen jakt efter Sveriges bästa popstjärna. Med sig har de varsin sidekick.

– Men vilka det blir får ni veta under våren, säger Alexander Bard.

”Dags att gå vidare”

Nu uppmanar juryn alla som någon gång funderat på att söka jobbet som popstjärna att ta sig till någon av programmets auditions i vår.

– Det blir sista chansen att sjunga för Bagge-Bard-Bagge. Vi har ingen aning om ifall ”Idol” överlever oss eller inte, säger Alexander Bard.

Laila och Anders Bagge har funnits med i programmet sedan 2008 och 2011 tillkom Alexander Bard. Trion säger att de haft enormt roligt under åren, men att det nu blivit dags att gå vidare. Ytterligare en anledning till avhoppet är att Anders Bagge lämnar Sverige under nästa år.

– Jag flyttar i januari 2016 för att fokusera på min musik, säger han.

Ajax vann i fjol

Det amerikanska formatet ”Idol” började sändas i Sverige 2004, och genom åren har artister som Agnes Carlsson, Darin, Måns Zelmerlöw, Amanda Jenssen och Tove Styrke fått sina genombrott med hjälp av programmet.

Förra årets säsong togs hem av 16-åriga Lisa Ajax.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2015

Idol