TV4

”Soldoktorn” visar upp brännan igen

Av: 

Linn Elmervik

TV

Nyhetsmorgon-läkaren: ”Jag har varit så försiktig”

Två år i rad har hans solkyssta ansikte skapat ramaskri och rubriker.

Nu är Mikael ”Soldoktorn” Sandström hemkommen från ännu en semester – brunare än någonsin.

– Jag använder solskyddsfaktor 50, säger han.

Redan för två år sedan blev TV4 Nyhetsmorgons återkommande läkare Mikael Sandström, 56 känd som ”Soldoktorn”. Det efter att tv-tittare fått en chock när han plötsligt dök upp i rutan efter en solsemester för att prata hudcancer – med en osannolik bränna.

Då möttes han av svidande kritik från läkarkollegor som menade att han sände ut fel signaler, men försvarade sig med att han har hudtyp tre, och därför tål stora mängder sol. Året därpå upprepades historien.

”Har varit försiktig”

I tisdagens Nyhetsmorgon gjorde Sandström ännu en gång comeback efter en resa till Thailand. Denna gång så knallbrun att programledarna Tilde de Paula och Peter Jihde inte kunde hålla sig från att kommentera brännan och jämföra den med tidigare år.

– Vi vill vara först ut att prata om det här, säger Peter Jihde i programmet.

Själv menar Sandström att han varit ytterst varsam med solandet under ledigheten.

– Jag har varit så försiktig så ni kan inte ana. Jag har varit på dyksemester mer än solsemester. Jag smörjer in mig med faktor 50, säger han.

Vill njuta av livet

Tv-läkaren säger att kortare perioder av solande inte nödvändigtvis behöver vara farligt.

– Innan semestern hade jag inte sett en UV-stråle på sex månader. Baksidorna av solningen handlar om den sammanlagda UV-strålningen över livet, den är vi i Sverige ganska förskonade från, säger han.

Han försvarar sig också med att han vill njuta av livet och leva i stunden, utan att oroa sig för mycket. Det förklarade han redan när förra årets kritikstorm nådde honom.

– Jag är oerhört angelägen om att man ska leva livet som det är och inte bara fokusera på alla dessa faror och larmrapporter som kommer till oss dagligen, sa han till Nöjesbladet då.

Nöjesbladet har sökt Mikael Sandström för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4

”Soldoktorn” Mikael Sandström