”Arga snickaren” öppnar restaurang

Anders Öfvergård öppnar krog: "Det har gått jävligt dåligt hittills”

Klaga inte på maten.

Nu ger sig "Arga snickaren" in i krogbranschen.

Anders Öfvergård öppnar restaurangen Angry diner – och projektet blir även en ny tv-serie.

– Det har gått jävligt dåligt hittills, säger han.

Anders Öfvergård, 46, har köpt en restaurang på Södermalm i Stockholm.

Här samsas tio provanställda med hungriga gäster och närgångna tv-kameror.

Restaurangen, som heter Angry diner, har inte öppnat för allmänheten ännu. Först ska en ny tv-serie spelas in för Kanal 5. Som – inte helt oväntat – ska heta Arga restaurangen.

”Det har gått jävligt dåligt”

I programmet lär Anders Öfvergård upp tio arbetslösa personer mellan 19 och 25 år – i potten finns en anställning på restaurangen.

– Det är folk som har haft svårt att få jobb eftersom de ser ut som de gör till exempel. Kanske lite tatuerat i ansiktet eller så. Men det är helt vanliga människor. Det är drygt 100 000 arbetslösa 18- till 25-åringar i Sverige. Det här är sanningen, säger han.

Anders Öfvergård har lång erfarenhet från krogbranschen. Han började på Café opera som 18-åring.

Utbildningen av personalen har gått upp och ner. Anders Övfergård säger att alla lär sig mycket och att de blir bättre. Men det var tufft i början.

– Det har gått jävligt dåligt. Många är kaxiga och ser inga problem. Sedan släpper jag på gästerna och tvingas stänga ner. Så illa har det varit.

Vill forma ungdomar

Programmet spelas in under en månad och ska sändas i augusti. Men för Anders Öfvergård är projektet mer långsiktigt än så.

– Mitt långsiktiga mål är att öppna en Angry diner varje år. Tio nya anställda, ge dem möjlighet att jobba på restaurang. Och se att det fungerar.

Ett imperium helt enkelt?

– Imperium vet jag inte. Men det är så roligt att jobba med ungdomar som vill jobba på krogen. Jag kan forma dem på mitt sätt.

Publisert: