Näthat mot Kevin Walker: ”Är så sjukt”

1 av 4
TV

"Döden tog fel Walker.”

När Hollywood-stjärnan Paul Walker dog i söndags var det inte hyllningar som fyllde svenska Twitter.

Det var hat – för att inte ”Idol”-finalisten Kevin Walker dött i stället.

När Robert Walker såg att ”Fast and the furious”-stjärnan Paul Walker hade dött i en bilolycka i söndags gick han in på Twitter. För att läsa mer sökte han på inlägg om ”Walker”.

Men det som mötte honom var inga hyllningar till den döde Hollywood-stjärnan.

Det var önskningar om att hans bror, ”Idol”-finalisten Kevin Walker, hade dött i stället.

– Folk skrev ”Döden tog fel Walker i natt” och "Jag var glad för jag trodde att Kevin Walker hade dött”. Det är så sjukt att det finns inte. Hur kan man skriva så? säger Robert Walker till Nöjesbladet.

Robert har inte lagt någon vikt vid vad som skrivits om Kevin under hela hösten. Men nu svarade han med ett långt inlägg på Twitter som nu har retweetats nära 4 000 gånger.

– Först blev jag arg, sedan kände jag att jag måste skriva någonting. Folk kan säga att Kevin är sämst hit och dit, men det finns en gräns. Man vill inte läsa att någon önskar livet ur ens bror.

Robert Walker tystnar.

– Har du syskon själv? frågar han.

Ja. En lillebror.

– Kevin är min lillebror.

Var nära att förlora Kevin

I inlägget skriver Robert att han höll på att förlora sin bror en gång när Kevin Walker drabbades av en allvarlig blodförgiftning 2009.

– Jag var så nära att tappa honom då, det var bara sekunder från att han dog. Det vill jag aldrig mer vara med om.

Hur har Kevin själv hanterat det här?

– Han har en sund inställning till allt som hänt i höst. Han är inte inne och läser om sig själv, men har accepterat att det är en del av att stå där ute och göra det han gör. Kevin har perspektiv. Jag tror att han fick det då, 2009. Det är hans styrka, säger Robert Walker.

Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Idol”, känner till händelsen.

– Jag har inte pratat med Kevin, men produktionen har gjort det. Alla idolerna träffar psykologer regelbundet och vid specifika händelser kan vi ta in extra resurser, men jag vill inte kommentera om det hänt nu.

Nöjesbladet har sökt Kevin Walker, som avböjer att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol