Tv-stjärnan stängs av efter sina uttalanden

TV

”Duck dynasty”-profilens uttalanden om homosexualitet väckte ramaskri

1 av 2 | Foto: Phil Robertson.

Tv-profilen jämför homosexualitet med zoofili, kallar homosexuella "förbrytare" och menar att afroamerikaner inte var olyckliga innan de fick rättigheter i USA.

Nu stängs ”Duck Dynasty”-stjärnan Phil Robertson av från succéprogrammet.

– Vi är fruktansvärt besvikna på honom efter kommentarerna, säger A&E Networks i en kommentar till People.

I en intervju med GQ vädrar 67-årige Phil Robertson sina kontroversiella åsikter. Bland annat jämför han homosexualitet med zoofili. På frågan ”vad är synd?" svarar han:

– Börja med homosexualitet och ta det därifrån. Zoofili, att ligga runt med olika kvinnor och män. Alla homosexuella förbrytare, manliga prostituerade, äktenskapsbrytarna... de kommer inte till himlen. Det är inte rätt.

”Jag såg aldrig en svart behandlas illa”

Dessutom menar han att afroamerikaner inte var olyckliga på 60-talet, innan de fick rättigheter i USA.

– Jag såg aldrig en svart person behandlas illa. Jag var ute med dem på bomullsfälten eftersom jag var ”white trash”. De sjöng och var glada. Jag hörde dem aldrig säga ”vet du, de här jäkla vita människorna...”. Inte ett enda ord. Före de fick rättigheter och bidrag. Var de lyckliga? De var lyckliga. Ingen ”sjöng bluesen”.

”Vi har alltid stöttat HBTQ-communityn”

Nu har A&E Networks som producerar ”Duck Dynasty” stängt av Phil Robertson på obestämd tid. I ett uttalandet till People säger de:

– Vi är fruktansvärt besvikna på honom efter kommentarerna. Det är hans egna åsikter och återspeglas inte i serien. A&E Networks har alltid stöttat HBTQ-communityn och vi har nu beslutat att förbjuda honom från att filma på obestämd tid.

”Duck Dynasty”, som handlar om Robertson-familjen vars rikedom byggts genom försäljning av jaktprodukter, har blivit en megasuccé i USA. När den fjärde säsongen hade premiär lockade första avsnittet 11,8 miljoner tittare. Den största siffran någonsin för en dokumentärserie.