Hasse Aro: ”Det får inte bli för blodigt”

TV4:s nya krimprofil är rädd att tittarna ska sätta i halsen framför ”Nyhetsmorgon”

Uppbrottet från TV3 blev dramatiskt.

– De blev lite chockade och inte helt lyckliga, säger Hasse Aro.

I dag gör Hasse Aro, 56, premiär i TV4:s ”Nyhetsmorgon” med sin alldeles egen kriminalhörna.

Varje onsdag fördjupar han sig under en kvart i ett aktuellt brottsfall. Men Aro måste göra sitt yttersta för att tittarna inte ska sätta morgonkaffet i halsen.

Fick ”håll käften-grill”

– Det är på morgonen så det kan inte vara för blodigt och äckligt. Jag tror att det tar ett tag innan vi hittar form och ton­läge, säger han.

Efter 23 år med ”Efterlyst” på TV3 blev det i januari klart att Hasse Aro packar sina väskor och drar till konkurrenten TV4.

Han har uppvaktats av kanalen tidigare, men har inte känt att tajmingen varit rätt. Den här gången kom erbjudandet samtidigt som kontraktet med TV3 gick ut.

– De blev lite chockade och inte helt lyckliga, säger Hasse Aro om reaktionerna på kanalen.

I dag är relationen till de gamla kollegorna bra.

– Det är klart att de kände att de var lite stressigt. Men till slut skildes vi åt som vänner och jag fick jättefina presenter. En stor flaska whisky och en stor grill, en sådan där håll käften-grill.

Förutom medverkan i ”Nyhetsmorgon” hade Aro ett krav på TV4 - nyhetspuls.

– Mitt önskemål var att jag skulle få vara med i andra sammanhang också, vara med direkt när det händer saker. Följa rättegångar och så.

Filar på annat program

Enligt Hasse Aro var pengarna inte en del av anledningen till att han bytte kanal.

– Jag tjänar inte mer här än vad jag gjorde där. Om jag skulle göra ett vecko­magasin skulle jag tjäna lite mer än på trean, men inte så länge jag gör det här i ”Nyhetsmorgon”.

I förlängningen tror Hasse Aro på ett nytt, eget program.

– Ett kriminalmagasin. I och med att jag flyttade hit så tror jag att det har triggat produktionsbolagen som nu förstår att fyran har ett intresse för krim, så det är klart att det filas på olika program­idéer, säger han.

”Steffos framgångar stör mig”

Namn: Hasse Aro. Ålder: 56. Bor: Stockholm. Familj: Sambo och tre barn. Årsinkomst: Ungefär 1 370 000 (taxeringsåret 2012). Bakgrund: Programledare för ”Efterlyst” på TV3 mellan 1991 och 2014. Har producerat bland annat ”Villa Medusa” och ”Expedition Robinson”. Aktuell: Ny kriminalprofil på TV4.
Varje onsdag morgon klockan 7.45 kommer Hasse Aro att dyka upp i ”Nyhetsmorgons” studio.
Tillsammans med programledarna diskuterar han och går igenom ett aktuellt kriminalfall.

Hasse Aro dansade loss i 2009 års upplaga av ”Let’s dance”. Han åkte ut i program fem och kan nu se sig omsprungen av TV4-kollegan Steffo Törnquist.

– Jag är överraskad över Steffo. Han är faktiskt bättre än vad jag var och det stör mig lite. Vi gick på journalisthögskolan tillsammans.

Vem tar hem segern?

– Benjamin är outstanding, han kommer ju att vinna. Patrik Sjöberg är årets driftkucku.

Publisert: