Tone: Det var hårt

TV

TV 4-profilen talar ut om avstängningen och utviket

Efter sitt utvik i Slitz är Tone Bekkestad, 35, förbjuden att läsa upp vädret i tv.

Nu berättar den populära meteorologen för första gången om den svåra tiden - och vad hon tycker om TV 4:s beslut.

- Väldigt hårt och orättvist, säger hon.

Foto: "Det kändes orättvist" Tone Bekkestad berättar nu om den svåra tiden efter att ha stoppats från att läsa upp vädret i TV 4. ”Det har varit väldigt omtumlande”, säger den populära meteorologen som är glad över allt stöd från Aftonbladets läsare. Lilla bilden visar utviket i Slitz som orsakade tumultet.

En vecka efter TV 4:s kontroversiella beslut att stänga av tv-meteorologen Tone Bekkestad, 35, pratar hon själv ut om händelsen.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om dagarna efter det chockartade beskedet att hon stoppas från att läsa upp vädret i TV4 - för att hon vikit ut sig i herrmagasinet Slitz.

Hur har du mått?

- Det har varit väldigt omtumlande. En konstig situation där man inte vet vad som händer. Men jag är jätteglad över det stöd jag har fått från Aftonbladets läsare och TV 4:s tittare. Jag hamnade verkligen i hetluften, och då är det skönt att känna stödet.

"Jag måste rätta mig"

Vad tycker du om TV 4:s beslut?

- Jag tycker att det är ett väldigt hårt beslut.

Är det rätt eller fel?

- Det vill jag inte gå in på. Man har olika åsikter. Kinna (Bellander, aktualitetschef på TV 4) är den som tar besluten, och då måste jag rätta mig efter hennes beslut.

Hur fick du beskedet att du är avstängd från att synas i rutan?

- Kinna och jag hade ett samtal i måndags kväll och sedan träffades vi på tisdagen.

Hur tog du det?

- Det kan man väl själv tänka sig, om det känns som att man blir utslängd från det jobb man har och som man vet att man är duktig på. Första reaktionen var att det kändes väldigt hårt och orättvist. Men nu har vi pratat ut om det.

Har du övervägt att säga

upp dig från TV 4?

- Nej.

Har snart semester

Ångrar du bilderna?

- Hade jag vetat att det skulle bli en så stor grej i media hade jag aldrig gjort det. Samtidigt står jag för att jag tycker att bilderna var snygga. Särskilt den bild som jag trodde att Slitz skulle publicera.

Tycker du själv att bilderna har skadat din trovärdighet?

- Nej, det tror och hoppas jag inte. Med tanke på det stöd jag har fått av Aftonbladets läsare och TV 4:s tittare känns det inte så.

Vad ska du göra nu?

- Jag ska jobba med vårt nya vädersystem, det finns mycket kvar att göra där. Sen går jag snart på semester.

När får vi se dig i tv igen?

- Det får du ta med Kinna.

Läs mer

Jon Forsling