Tävla om bilar och resor

TV

Tillsammans för världens barn drog in 100 miljoner förra året

För femte året arrangeras insamlingsgalan "Tillsammans för världens barn".

Det blir två helkvällar i SVT med artistuppträdanden, tävlingar och reportage om barn i krisdrabbade områden.

Programledare är Kattis Ahlström och Hans Rosenfeldt.

Foto: Kattis Ahlström och Hans Rosenfeldt leder galan som i år har målsättningen 113 insamlade miljoner till årsskiftet.

Förra året drog galan in 100 miljoner till världens barn. Galan satte också svenskt rekord i antal samtal inringda till ett direktsänt program. Hela 2,14 miljoner samtal kom in. I år är målet för kampanjen 113 miljoner kronor och den pågår året ut.

Insamlingen genomförs av Radiohjälpen i samverkan med flera humanitära hjälporganisationer - Diakonia, Erikshjälpen, Individuell människohjälp, Läkare utan gränser, PMU InterLife, Rädda Barnen, SOS-barnbyar, Svenska Afghanistankommittén, Svenska Röda Korset och Svenska Unicef med stöd av KFUK-KFUM och Lutherhjälpen.

Under de två insamlingskvällarna kan tittarna tävla om fyra bilar, tio biljetter till Melodifestivalens final i Globen 20 mars nästa år, resor, biljetter till Eurovision Song Contest i Istanbul 2004 och andra överraskningar.

Dessutom utlottas en resa till bilmässan i Genève tillsammans med Bosse Bildoktorn. Han medverkar också under galan och svarar på tittarnas bilfrågor.

De yngre tittarna kan tävla om resor till Disney resort i Paris. Insamlingen i barnens egen hörna leds av Josefine Sundström och Markoolio som tar emot samtal, fax och e-post med insamlingstips. Dessutom dyker Markoolio upp som Karlsson på taket.

På lördag kan landets alla kommuner, i samarbete med de inblandade organisationerna, vara med och delta i utmaningen "Världens Barn Vänkommun". Den kommun som lyckas samla in mest pengar per invånare får utmärkelsen.

Fler artiklar

Marléne Hellman