Hollywoodfrun jagar donator: "Han får inte ha spinkiga fingrar”

Uppdaterad 2015-05-13 | Publicerad 2015-05-12

Åsa Vesterlund, 40, vill bli gravid på egen hand

Nyskilda Åsa Vesterlund, 40, vill bli singelmamma.

Nu jagar hon en donator och funderar över att gå till en så kallad spermabank.

– Undrar om man kan välja detaljer, han får inte ha spinkiga fingrar, det är min värsta skräck, och hår på tårna, säger Hollywoodfrun.

Hon måste operera sig för att kunna bli gravid.

Åsa Vesterlund lider av endometrios, en kronisk sjukdom som gör att delar av livmoderslemhinnan vandrar ut i kroppen. I ”Svenska Hollywoodfruar” på TV3 har tittarna fått se hur Åsa Vesterlund undersökt kvaliteten på sina ägg och möjligheten att frysa in dem för en framtida graviditet. Men nu berättar hon för första gången om de operationer hon genomgått för att kunna bli med barn.

Opererats två gånger

– Det är endometrios som gör det svårare att bli gravid. Jag har opererat mig två gånger förut och det är fortfarande så att ena äggstocken är helt messed up. Jag måste opereras en gång till, säger hon.

Hon skrattar när hon räknar upp alla problem.

– Endometrios och sen min ålder. Och så de där stackars äggen som ska ut. Och sen måste jag ha sperma också. Jag får liksom gå ut och ropa ”Åsa söker sperma”.

Trivs som singel

Åsa Vesterlund är singel sedan skilsmässan gick igenom i februari. Och hon har inga planer på att skaffa en ny man.

– Nej usch, jag vill inte ha nån ny nu. Konstiga ljud och jättestöriga saker, tänk om man skulle bli kär i nån som snarkar eller luktar konstigt. Jag är lyckligt singel faktiskt. Jag har min hund, det räcker ju och sen finns det ju leksaker man kan använda om man känner för det, säger hon.

Överväger spermabank

Men ändå längtar hon efter barn.

– Ja, ett barn vill jag ha, tänk om jag skulle fylla 50 och då ångra att jag inte blivit mamma när äggen är kaputt, säger hon.

Men hur hon ska bli med barn har hon inte bestämt.

– Ska jag ut på Stureplan och leta sperma? Det känns som att köpa grisen i säcken. I värsta fall får jag väl gå till en sån där spermabank. Undrar om man kan välja detaljer, han får inte ha spinkiga fingrar, det är min värsta skräck, och hår på tårna, säger hon och gapskrattar.

ANNONS