Örjan Selien vann TV4:s ”Farmen”

1 av 4
TV

Joakim Ljunggren var chanslös i ”Farmen”-finalen.

”Farmen”-tvåan berättar nu att han inte kunde ge allt – på grund av en revbensskada.

– Han hade inte klarat av att besegra mig ändå, säger segraren Örjan Selien.

Prästkandidaten Örjan Selien, 29, tog hem vinsten i TV4:s dokusåpa ”Farmen”.

Han besegrade obehindrat Joakim Ljunggren, 52, i två styrkegrenar och en kunskapsgren.

Nu berättar Ljunggren att han hämmades av en revbensskada efter att ha fallit mot en stubbe under en fest med ”Farmen”-deltagarna före finalen.

– Det påverkade definitivt mina chanser men jag vet inte om jag hade vunnit om jag varit hundra. Örjan hade i alla fall fått en riktig match och det hade blivit bättre tv. Jag förstod att loppet var kört för jag hade så fruktansvärt ont, säger han.

”Hade inte besegrat mig ändå”

Örjan Selien var segerviss inför finalmötet.

– Jag var väldigt övertygad om min förmåga i grenarna. Det är ett faktum att han inte var helt hundra men han hade inte klarat av att besegra mig ändå. Jag förstår om han skulle skylla på det eller om det var en anledning till prestationen men jag har svårt att se att han skulle ta några fler poäng om han varit hundra procent, säger han.

Semin var svårast

Selien menar att den moraliska finalen stod mellan honom och Alexander Alan.

– Semifinalen mot honom var den största prövningen. Personligen ser jag honom som en värdig vinnare och den riktiga finalen var mellan oss, säger han.

Inför ”Farmen” var Örjan Selien orolig över vilka reaktioner han skulle få för sin tid i rutan. Men responsen har uteslutande varit positiv, berättar han.

”Blir smått generad”

På sociala medier har komplimangerna haglat in. En stor del har handlat om hans utseende.

– Jag blev förvånad att det blev så mycket positivt kring hur jag ser ut. Det är svårt att ta till sig de kommentarerna. Jag blir smått generad även om det är jätteroligt. Jag blir ju glad för min flickväns skull också att folk tycker att jag är snygg, ha ha, säger Selien.

Vad ska du göra för vinstsumman på en halv miljon kronor?

– Mycket försvinner i skatt men en sak jag ska göra är att bjuda min sambo på en tågluffarresa i Europa när hon tar sjuksköterskeexamen i sommar. Det blir härligt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4