SVT i panik efter Frölings avhopp

avMartin Gustafsson

TV

Nu startar en desperat jakt på ersättare

Ewa Fröling lämnar ”Stjärnorna på slottet”. Aldrig tidigare har någon hoppat av när inspelningen startat. Foto: KARIN TÖRNBLOM

Inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet” har börjat. Efter Ewa Frölings avhopp råder panik på SVT.

– Det är kritiskt läge, jag kan inte i dag säga hur vi kommer att göra, säger Emma Kronqvist, ansvarig utgivare för programmet.

Beskedet om Ewa Frölings avhopp kom som en kalldusch för SVT och produktionsbolaget Meter.

Aldrig tidigare har någon hoppat av ”Stjärnorna på slottet”.

– Det här innebär väldigt mycket mer arbete för oss. En del av programmet är ju den här långa intervjun vi gör med stjärnorna. Den har vi ju gjort med Ewa och därifrån går vi vidare till att skriva manus, vi jobbar ju mycket med manusbiten i programmet och det bygger ju mycket på att vi samkör de fem stjärnorna. För oss är det här en stor förlust, säger Tina Graffman, producent på Meter.

Vad avhoppet beror på vill hon inte säga.

– Det är ett privat skäl som jag inte uttalar mig om, säger Tina Graffman.

Nu söker produktionen desperat efter en ersättare. Det är viktigt att ersättaren faller Marie Göranzon, 67, i smaken. Främst är man på jakt efter en kvinna.

– Vi började ju den här gången att prata med Marie och det är viktigt att hon är nöjd. Och då tror jag att det är bra med en kvinna. Förutsättningen är att Marie tycker att det är en bra lösning, säger Emma Kronqvist, ansvarig utgivare.

En lista med tänkbara namn har tagits fram.

– Det är ingen lång lista och de personer vi vill ha är ju ofta personer som är engagerade på sommaren, säger Emma Kronqvist.

Riskerar skjutas upp

Samtidigt tittar man på fler lösningar. Enligt uppgifter utesluter man ingenting och inspelningarna kan till och med skjutas upp.

– Ingenting är omöjligt, vi sänder programmet i jul och jag ska se till att vi har ett program att sända då, säger Emma Kronqvist.

Nöjesbladet har sökt Ewa Fröling för en kommentar.